Bor Bi daha Sıtkı Erat dedi… Başkan Erat’tan tarihi balkon konuşması…




Haber: Selim GÖKEL

Geçtiğimiz dönem Bor Belediye Başkanlığı görevinde bulunan  Sıtkı Erat yapılan yerel seçimlerin ardından  Bor Belediye Başkanlığını tekrar kazandı.  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın seçimi kazandığının netleşmesinin ardından. Bor Belediyesi önüne toplanan binlerce kişi Başkan Erat’ı kutladı. Belediye önünde toplanan kalabalık büyük sevinç gösterisinde bulundu.

İzdiham içinde, büyük sevgi gösterileri içinde,  Bor Belediye binasına  giren Sıtkı Erat, Borlulara “Balkon Konuşması” yaptı. Balkon konuşması sırasında sık sık sloganlarla sözü kesilen Başkan Erat’ın konuşması sırasında havai fişekler atıldı.

 

Ne Dediysek Sözümüzde Duracağız

 

Bor Belediyesinin Balkonundan  “Benim can hemşerilerim, benim eli öpülesi hemşerilerim, benim gönüldaşlarım diye başladığı konuşmasında Erat; “Şu gösterdiğiniz sevgi, şu  sandıkta gösterdiğiniz destek.  Bu tarifsiz bir duygu, acısıyla tatlısıyla bir seçim kampanyası geçirdik. Bütün hemşerilerime, oy veren vermeyen bütün hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerden gurur duyuyorum. Allah razı olsun, Seçimden evvel biz şunun sözünü verdik. Biz 30 Mart akşamından itibaren bu işi sahipleneceğiz dedik. Yine biz dedik ki 30 Mart’tan itibaren Bor için “Güç Birliği” oluşturacağız dedik.  Sizin tertemiz oylarınızla bugün bu noktadayız. Ak Partilisi ile, MHP’lisi ile, CHP’lisi ile bütün Borlu hemşerilerimiz ile bir olacağız dedik. Sözümüzde duracağız. Ama bir şey daha söyledik, dedik ki “bizim  rantçılarla işimiz yok” dedik. Bu sözümüzde de duracağız.

 

Her şeyi sineye çekiyoruz… Ama unutmayacaklarımız da var

 

Sevgili hemşerilerim, şu seçim döneminde çok horlandık, çok acı çektik, hep içimize attık. Bizler, ilçe başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, parti yönetimimiz, adaylarımız çok sıkıntı çektik. Tahrikler yaptılar, aşağılama yaptılar, bugün daha hakaretlere uğradık. Bu işler bu kadar ucuz değil, bu kadar da ucuz olmaması lazım. Bazı arkadaşlarımız isim vermeyelim ama çok ayıp ettiler. Ama hepsi geçti gitti, biz bunları sineye çekiyoruz, Allah’a havale ediyoruz.  Bugünden itibaren herkesi kucaklayacağız, ayrımız gayrimiz yok. bana oy versin vermesin herkesi kucaklayacağız. 40 bin 600 kişiyi de seviyoruz, kararlarına saygı duyuyoruz.

Ama, şunun da bilinmesini istiyorum. Ben o seçim bürosuna geldiğimde herkesin elini sıktım. Bizimle beraber olanların, karda, kışta, soğukta bizimle beraber olanları hep biliyorum. Bugün burada olanları da biliyorum. Bizimle devam edenleri, yol arkadaşlığı yapanları unutmam, unutmayacağım… Bunu da bilin.

İnşallah çok güzel şeylere hep birlikte imza atacağız

Omuzlarımıza büyük yük yüklediniz, beni çok borçlandırdınız, inşallah bunları hizmet olarak, sizlere geri ödeyeceğiz.  Biz dedik ki,  farklıyız, Bor Farklı, Bor’da yaşamak, Borlu olmak, Bor’da Başkan olmak farklı  dedim. Bu farkı daha çok yaşamak, yaşatmak için hep birlikte, hep beraber çalışacağız. İnşallah bir beş yılda daha güzele, daha iyiye hep beraber imza atacağız” dedi.

Herkese teşekkürler

Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun ve İl Genel Meclis Üyesi Sabri Bozdağ’da kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Borlulardan helallik de isteyen başkan Sıtkı  Erat, Milletvekillerinden başlayarak, il ve ilçe parti teşkilatının bütün organlarına, yerel basına, Emniyet Teşkilatına, Ticaret, Ziraat, Şoförler odası yöneticilerine, seçim çalışmaları sırasında çevreye verdikleri rahatsızlıktan ötürü gösterdikleri sabırdan dolayı bütün Borlulara, teşekkür etti.

Birlik ve beraberlik mesajları ile balkon konuşmasını tamamlayan Sıtkı Erat, balkondan inerek, halkın arasına karıştı ve belediye önünde bulunan binlerce kişinin tebriklerini kabul etti. Onlarla birlikte Naciye oyunu oynadı.

 

Editör: TE Bilişim