Ak Parti Bor İlçesinde seçim çalışmaları kapsamında geçtiğimiz akşam  gövde gösterisi yaptı.

Haber: Selim GÖKEL
Video-Fotoğraf; Yasin Yurtmen BASAYEV

Programın Tamamın Görüntüsü Sayfanın Altında

Gençlik kolları üyesi onlarca gencin seçim bürosuna yürüyüşü ile başlayan Ak Parti etkinliği Eski hükümet meydanındaki seçim bürosunun önünde devam etti.

Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Milletvekili Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu katıldı etkinliğe daha sonra Milletvekili adaylarından Erdoğan Özegen ve Yaşar Ataç’da katılarak birer konuşma yaptılar.

“BOR BURADA, AK GENÇLİK HER YERDE”

Seçim bürosu önünde yapılan toplantı adeta mitinge dönüştü. Yapılan konuşmaların tamamı Bor temalıydı. Bor ilçesine yönelik konuşmalar yapıldı.

Ak Parti’nin son zamanda yapılan en  yoğun katılımlı toplantısına Ak Parti Gençlik Kollarının yürüyüşü ile başlandı. Etkinlikte  ilk olarak Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun kısa bir konuşma yaptı. Yavuz Ergun;  3 milletvekili adaylarını da TBMM’ye göndereceklerini belirtikten sonra; Bizler sadece slogan atarak Milliyetçilik sevdası olan insanlar değiliz. Milliyetçilik demek bu ülkeyi sevmek, bu ülkenin çıkarları için ülkede atılımlar yatırımlar yapmak demektir. Biz herkesten çok daha Milliyetçiyiz… Atatürkçülük demek sadece sözde Atatürkçü olmak demek değil, onun gösterdiği hedeflerde memleketimizi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmaktır. Bunların hepsini de biz Ak Parti olarak yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz”dedi.

“TARİHİ GÜNLER YAŞIYORUZ”

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise  seçimde söz verdikleri bütün sözlerini yerine getirdiklerini ve yapmaya devam ettiklerini belirterek. Son bir yılda yaptığı Belediye faaliyetlerinden örnekler verdi ve konuşmasına şöyle devam etti; Belediye hizmetlerimiz devam ediyor. Ama burada bir şeyi başarmamız lazım, yerelde tamam sıkıntı yok, çevre belediyelerin hepsi çalışıyor. Hepimiz hem fikiriz Ak Belediyeler çalışıyor. Ak Belediyeciliğin en güzelini yapıyoruz. Bu sac ayağının son kalesini noktalayacağız ve dört yıl hizmetin  en iyi şekilde Niğde’ye, Bor’a Ulukışla, Çamardı, Çiftlik, Altunhisar’a, Kemerhisar’a Bahçeli’ye gelmesini sağlayacağız. Burada anahtar sizsiniz, hep beraber çalışacağız ve 3-0’ı sağlayacağız. 3-0 niye önemli çünkü milletvekillerimizin elinin güçlü olması lazım. Hemşerimiz Sayın Davutoğlu’nun karşısına inşallah 3-0 ile gidecek ve o zaman hizmet akacak diye düşünüyorum.  Sayın Başbakanımızın verdiği sözleri biliyorsunuz. Tarihi günler yaşıyoruz. Tıp Fakültesi, Havaalanı, Enerji İhtisas Bölgesi deniyor. Bunlar yıllardır hasretimiz, bunlar sıradan hizmetler değil. Burada biz 3 milletvekili ile güçlü olarak Ankara’da temsil edilmemiz lazım”dedi.

“BİZDEN ZARAR GELİR Mİ? BU ÜLKENİN BÖLÜNMESİNİ KİM İSTER”

Başkan Erat konuşmasının devamında; “Herkesin farklı fikri, partisi olabilir. Ama sizlerden  rica ediyorum, bu 3 milletvekilimizi göndermemiz lazım. Sizler tarih yazdınız, son yerel seçimde bütün mahallelerde tarih yazdınız. Karşımızda CHP’si, MHP’si, Paraleli birleşmesine rağmen tarih yazdınız. Sayın Vekilimizi tanıyorsunuz. İçinizden birisi… Bizleri tanıyorsunuz… Biz içinizden biriyiz. Bizden bu memlekete zarar gelme ihtimali var mı? Bu memleketin bölünmesine izin verebilir miyiz? Biz bu yolda bu memlekete nasıl daha iyi hizmet edebiliriz, onun derdindeyiz. 40 bin nüfuslu bir ilçeye bakanlık her zaman nasip olmaz. Bir bakanın olduğu zaman nelerin değişebileceğini hepimiz biliyoruz. Ama bu kalabalık 8 Haziran sonrasında sayın milletvekilimizden bakan olmayı bekliyor. Böyle bir fırsat bu memlekete 100 yılda bir geçer. O zaman bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Buradan 3-0’ı sağlarsak sayın milletvekilimizin bakan olma önü açılır. Bu memleketimiz için çok önemli… “dedi.

“BİZ BU MEMLEKETİN ÇİMENTOSUYUZ”

Başkan Erat; Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Arnavutluk’ta bir cami açılışı yapıyor. Orada soydaşlarımız ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhurbaşkanımızı dinliyorlar. Bor’da Arnavutluk’tan sürgün edilen bir sürü hemşerilerimiz var. Onlar her şeylerini orada bırakıp  göçe zorlandılar, Türkiye’ye sığındılar. Biz dün göçe zorlandığımız memlekette Cami açılışı yapıyor ve binlerce Arnavut, Türk  soydaşlarımız Cumhurbaşkanımızı alkışlıyor. Peki bundan daha büyük Milliyetçilik olabilir mi? Milliyetçilik ise bundan daha güzel duygu olabilir mi? Turancılık ise bundan daha güzel Turancılık olabilir mi? Biz lafınan, sözünen Milliyetçilik yapmıyoruz. Biz bu memleketin çimentosuyuz”dedi.

“BOR ZİNCİRLERİNİ KIRDI, ONLARCA FABRİKAMIZ VAR ARTIK”

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; Geçtiğimiz gün Bakanımız Nurettin Canikli’nin katılım ile Bor Organize Sanayinde Fabrikalar açtık. Hepimiz bu fabrikaların hayalini yaşıyorduk. Geçmişte bir fabrika için çok uğraştık. Tuğla Fabrikası, yem fabrikası için yollara düştük. Ama şuan Bor OSB’de onlarca fabrika açıldı. Şuan OSB’de yer kalmadı. 4 Bin dönüm daha ilave alan katılıyor. Havaalanı kuruluyor. Bor zincirlerini kırdı. Artık emekliyorduk, dün  yürüdük bu gün koşuyoruz. Onun için bu koşuyu taçlandıracağız. Yerel iktidarda sıkıntı yok. Ama genel iktidardan ne kadar pay alabiliriz onun peşine düşeceğiz. Kendi öz evladınız Alpaslan Kavaklıoğlu’nu destekleyeceksiniz ve bu işi başaracağız.

“BU ÜÇLÜ ÇOK GÜÇLÜ SÖZÜNÜ ÖYLESİNE SÖYLEMİYORUZ”

Bakıyorsunuz, “Bu üçlü çok güçlü” diyor. Bu sıradan bir slogan değil.  Sayın vekilimiz Alpaslan Bey’in Ankara’daki gücünü biliyorsunuz. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, devletimize yakınlığını biliyorsunuz. Bu güçle beraber Ankara’dan hizmeti de bakanlığı da getireceğiz. Yine Sayın Milletvekilimiz Erdoğan Özegen’in Ankara’daki, Odalar Borsalar Birliğindeki konumunu biliyorsunuz. Devletin, Bakanların ve Partimizin üst düzeyindeki insanlarla konumunu biliyorsunuz. Vurduğunu alacak durumda. Sayın Yaşar’ın teşkilatçılığı, il başkanlığı dönemini biliyorsunuz. “ Bu üçlü çok güçlü derken bunu kast ediyoruz. Bu üçlüyü hep birlikte Ankara gönderdiğimiz zaman, işte bu üçlü ile hizmetler ful. Burada bizi desteklediğiniz için, bize güç verdiğiniz için ayrıca birilerine de ders verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi hep yanıldıkları yer neresi biliyormusunuz. 30 Mart’ta konuştular. Şöyle dediler, böyle dediler. Bizi hep küçük gördüler. Ama sandığa gittiniz vurdunuz indirdiniz. 7 Haziran’da da vurup indireceğiz”dedi.

“UĞUR IŞILAK SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ 27 MAYIS’TA BOR’DA”

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ 30 Mart Yerel Seçim zaferinden sonra verdikleri Uğur Işılak’ı Bor’a getirme sözünü 27 Mayıs’ta yerine getireceklerini ve 27 Mayıs günü  Uğur Işılak konserine bütün vatandaşlarımızı davet etti.

Başkan Sıtkı Erat’a alanda büyük sevgi gösterisinde bulunuldu.

Adaylardan Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen Bor İlçesinde ilginç açıklamalarda bulundu. TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim