Mazbatasını Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez’in elinden alan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Ak Parti il Binası önünde toplanan partililer ile birlikte Mehtar takımı eşliğinde Ömer Halisdemir meydanında düzenlenen mazbata törenine katıldılar.  Ömer Halisdemir meydanında düzenlenen mazbata töreni sonrası makam geçen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e eşi Duygu Özdemir ve çocukları eşlik etti. Başkan Özdemir makama oturmayarak eşi ve çocuklarıyla birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ gerçekten hepiniz teşekkür etsek azdır. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız, bugün de yalnız bırakmadınız hepinize teşekkür ederim. Bizde sizlerle birlikte 5 yıl boyunca hiçbir zaman sizleri yalnız bırakmayacağız. Hep birlikte büyük bir aile olacağız. Bu aile şuuruyla hareket edeceğiz” dedi.

Halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla yola çıktıklarını ve hakka hizmet etme adına halka hizmet edeceklerini ifade eden Niğde belediye Başkanı Emrah Özdemir; “ Başta bizlere güvenip bize bu görevi veren Sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere, değerli milletvekillerimize, teşkilatımıza, il başkanımıza tüm Ak Parti ailesine sonsuz teşekkür ederim. Bu şehrimize çok güzel hizmetler etmeyi nasip eder Allah bizlere inşallah. Yapacağımız çok işimiz var. 2009 yılından bugüne özellikle değerli başkanlarımızda burada, ilimize çok büyük hizmetler yaptılar. İnşallah yapılan işlerin daha da güzelini yapmak için bizler bu yola çıktık. Bizde bizden sonra daha iyi yapacaklara bu görevi anlımızın akıyla devretmek nasip olur. Sonuçta bu iş bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı en üst seviyelerde dalgalandırmaktır, her gelen belediye başkanı bayrağı bir iste koyarsa en büyük amacımız bu. Halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla yola çıktık ve inşallah hakka hizmet etme adına halkımıza hizmet edeceğiz ve bu şehri ekonomik anlamda çok daha güçlü daha yaşanılabilir bir şehir yapma adına sizlerle el ele verip birlikte olup bir olup, büyük bir aile olup bunu başaracağız. Önce birlikte olmamız lazım, öncelikle birbirimize güvenmemiz ve sevmemiz lazım. Başarı elde edeceksek, bu şehri çok daha güzel günlere taşıyacaksak önce büyük bir aile olmalıyız. Siyasi görüşü ne olursa olsun bütün halkımız adına, önce aile olacağız, birbirimize güveneceğiz ve bu şehri çok daha güzel noktalara taşıyacaklarını ifade etti.

130 gün sürdü bu seçim maratonu, belki de tüm siyasi tarihinin en uzun seçim maratonlarından bir tanesini yaşadıklarını belirten Başkan Özdemir; “ Bizleri bu seçim maratonunda bizleri yalnız bırakmadınız, evlerinizi açtınız, iş yerlerinizi açtınız. Bu 130 gün boyunca bir gün ara vermedik ve 1 saat dinlenmedik teşkilatımızla, vekillerimizle birlikte el ele verdik halkımızla el ele verdik ve Allah’a şükürler olsun bugün bu noktaya kadar geldik. Her konuşmamda söylediğim gibi 31 Mart ile alakalı hiçbir stresimiz yok esas stresimiz 1 Nisan itibariyle başlayacak dedik ve başladı. Bu stresi en aza indirmek için sizlerle birlikte çalışacağız. Allah’ım bizlere arkamızla güzel eserler bırakarak bu görevi teslim etmeyi nasip etsin” diye konuştu. 
Niğde’yi büyükşehir hayal ediyorum diyen Özdemir; “ bir hayalle çıktık ve aday adayı sürecinde bu hayalden bahsetmiştim, Niğde’yi büyük şehir hayal ediyorum demiştim. İnşallah bu Büyükşehir’in temellerini sizlerle birlikte atacağız. Bizden sonraki nesiller çok daha güzel, çok daha büyük ve çok güçlü bir Niğde’de yaşayacaklar. Niğde’den kimse ayrılmak istemeyecek ve bunun için çalışacağız. Artık göç veren değil göç alan, ekonomik olarak çok güçlü ve huzur içerisinde yaşanılabilir yeşil içerisinde bir Niğde hayal ediyoruz. Bunun için hep birlikte el ele vereceğiz. Halkımızla büyük bir aile olarak bunu başaracağız” şeklinde konuşmalarına son verdi.

Ömer Halisdemir meydanında yapılan konuşmalar sonrası Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan yeni Başkan Emrah Özdemir’e mührü teslim etti. Başkan Emrah Özdemir, Milletvekilleri ve eski belediye başkanlarla birlikte makama çıktılar. Niğde belediye Başkanı Emrah Özdemir makam koltuğuna oturmak yerine Eşi Duygu Özdemir ve çocuklarıyla birlikte ayakta  gazetecilere poz verdiler.

 
Editör: TE Bilişim