Esnaf ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde de 65 yıldır şapkacılık yapan Behzat Çetin’i ziyaret etti.

 

Niğde’nin tek şapka imalatçısı Behzat Çetin 8 yaşında başladığı şapkacılık mesleğini 73 yaşında olmasına rağmen 65 senedir sürdürüyor.

 

Paşakapı caddesindeki işyerinde mesleğini sürdüren şapka imalat ustası Behzat Çetin, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Şapka imalatı hakkında Başkan Akdoğan’a bilgi veren şapka ustası Behzat Çetin, mesleğinin unutulan meslekler arasına girmesinin üzücü olduğunu ama buna rağmen mesleğini sürdürdüğünü ifade etti.

 

Şapkacı Çetin; “Benden başka Niğde’de şapka dikecek yoktur. Şapkacılık yapanlarda yavaş yavaş bırakıyorlar. Ama ben bırakmayacağım, devam edeceğim. Gençlerin bu mesleğe ilgisi yok. Yani şapkacı olarak yetişecek eleman yok. Fabrika işi olduğundan çırak yetiştiremiyoruz. Şapkacılık mesleğine 8 yaşında başladım. Şu anda 73 yaşındayım. 65 senedir şapkacılıkla uğraşıyorum. Çırak olarak 15 senedir kimsenin gelip de başvurduğu yok. Eski kalfalarla yardımlaşarak işimi yapıyorum. Vatandaşın eskiye göre şapka talebi yok. Şimdi özel kumaş getirip diktiren yok. Gençlerin şapkaya talebi yok. Genellikle yaşlılar şapka almaya geliyor.” dedi.

 

Behzat Çetin, en büyük üzüntüsün mesleğin kendisinden sonra yok olup gideceğinin olmasını belirterek; “Gençlerin ilgi göstermelerini bekliyorum ama olmuyor” dedi.

 

Her fırsatta halkın arasında olan ve onlarla sohbet edip taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Halk arasında unutulmaya başlayan sanatlardan biri olan şapkacılık mesleğini ilerlemiş yaşına rağmen  hala devam ettirmeye çalışan Behzat Usta’ya işlerinde kolaylık, bol kazanç ve sağlıklı uzun ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim