Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  Niğde TV’de “Haftanın Konuğu” programında önemli açıklamalarda bulundu. Canlı yayında gazetecilerin ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesinin mali açıdan Türkiye’nin en iyi durumda olan belediyesi olduğunu söyledi.

Başkan Akdoğan, Sema Tekeli’nin hazırlayıp sunduğu “Haftanın Konuğu” programında gazeteciler Fırat Ensari ve Uğur Mart’ın sorularına cevap verdi. İzleyicilerin internet, SMS ve telefonla yönelttiği sorulara da yanıt veren Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesinin 2009’dan günümüze kadar Niğde’ye kazandırdığı hizmetleri, mega projeleri açıkladı. Akdoğan, yeni projeleriyle ilgili de canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ BELEDİYESİYİZ

Niğde Belediyesinin mali bütçesiyle ilgili bir soruya yanıt veren Başkan Akdoğan, 2009 yılında göreve geldiklerinde adeta borç batağında bir belediye devraldıklarını, mali disiplini olmayan bir sistem ile karşı karşıya kaldıklarını hatırlattı. Göreve geldiklerinde Niğde Belediyesinin 58 milyon TL borcunun bulunduğunu açıklayan Başkan Akdoğan “Çok şükür bugün mali açıdan Türkiye’nin en iyi durumda olan belediyesi olduğumuzu söyleyebiliriz. 2015 yılının ilk 11 ayında belediye gelirlerinin, belediye giderlerinden yaklaşık 16 milyon TL fazla olduğunu açıklayabilirim. Mali disiplinimizi sağladık. Şu anda büyükşehir belediyeleri dahil, Türkiye’de mali açıdan en iyi belediye biziz.Bizden daha iyi olduğunu düşünen bir belediye varsa buyursun gelsin” dedi.

NİĞDE GELİŞİYOR

Son 6 yıl içinde sayılamayacak kadar hizmeti Niğde’ye getirdiklerini ifade eden Başkan Akdoğan, “Niğde’de güzel şeyler oluyor, şehrimiz gelişiyor. Artık kabına sığmaz bir hal aldı. Çok önemli projelerin altına imza attık. Ancak bunlar yeterli değil. Daha çok çalışacağız, daha çok hizmet getireceğiz. Biz sadece rutin belediyecilik hizmeti değil, eğitimden sağlığa, sosyal ve kültürel faaliyetlerden sportif faaliyetlere, gençlere yönelik, yaşlılara yönelik faaliyetlerimizle sosyal bir belediyecilik anlayışı içinde Niğde’mize hizmet ediyoruz, etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başkan Akdoğan, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hızla devam ettiğini, kentsel dönüşüm alanında geçtiğimiz günlerde 2 yeni ihale yapıldığını, ihaleyi alan iki firmanın da Türkiye’de kendini ispat etmiş büyük firmalar olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde TOKİ Başkanının Niğde’ye gelerek, temel atma törenine katılacağını bildiren Başkan Akdoğan, yaklaşık 1750 konutun 15 ay içinde hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.


 

 

Editör: TE Bilişim