Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Merkez İlçe Danışma Toplantısında Niğde Belediyesi'nin faaliyetleri ve kamuoyunun merak ettiği konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Kentsel Dönüşüm'de ilk etap konutlarının 15 Martta hak sahiplerine dağıtılacağını açıklayan Başkan Akdoğan, imarla ilgili riskli alan ilan edilen bazı bölgelerdeki şerhin kaldırılacağını, İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde mevkiine birer adet kapalı pazar yerinin yapılacağını bildirdi.

Başkan Akdoğan, eski belediye fidanlığının bulunduğu bölgeye sanayi sitesinin yapılacağını, yeni hal kompleksinin çevre yolu bölgesine yapılarak hizmete sunulacağını müjdeledi. Akdoğan, Kentsel Dönüşüm Alanındaki camilerin yıkılmayacağı gibi buraya 2 yeni cami daha yapılacağını açıkladı.

AK Parti Merkez İlçe Danışma Toplantısı, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin, il ve ilçe yöneticileri, gençlik kolları ve kadın kolları başkan ve yöneticileri ile çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İlçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmasına terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek başladı. Büyük üzüntü içinde olduklarını belirten Başkan Akdoğan, ülke olarak önemli ve sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini, ancak ülkemizin, milletimizin bu sıkıntıları her zaman olduğu gibi bertaraf edeceğini anlattı.

TOKİ KONUTLARI 15 MARTTA DAĞITILACAK

Niğde Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1. etap olan 702 konutun yapımının tamamlandığını açıklayan Başkan Akdoğan, "Bu konutlar  15 Martta hak sahiplerine teslim edilecek. Konutların giriş katları ile son katları hak sahipleri için yapılacak kura çekimine dahil edilmeyecek.  Giriş ve son katlar Halkbankası aracılığıyla müracaat edenlere satılacak. 2. ve 3. etaptaki toplam 1704 konutla ilgili inşaat çalışmaları devam ediyor. 2 ayrı firma önümüzdeki yıl bu zamanlara kadar 1704 konutu tamamlayacak. Şu ana kadar TOKİ'den konut satın almak isteyenler için henüz şartlar belli olmadı" dedi.

"CAMİLER YIKILACAK" İDDİASINA YALANLAMA

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kentsel Dönüyüm alanında 4 caminin yıkılacağı yönünde bazı iddiaların ortaya atıldığını da anımsatarak, bu iddiaların doğru olmadığını, 4 caminin yıkılmayacağı gibi bu alana 2 yeni caminin daha yapılacağını belirtti. Akdoğan, bu alanda Fesleğen Camii'nin minaresinin tescilli olduğunu da belirterek, "Ancak caminin kendisi odadan bozma olduğu için, burayı yıkıp hayırsever bir vatandaşa yenisini yaptıracağız. Bu alanda ne Çınarlı Camii, ne Dutlu Camii ne de diğer camiler yıkılmayacak" diye konuştu.  Başkan Akdoğan, önümüzdeki hafta TOKİ Başkanının Niğde'ye gelme ihtimalinin bulunduğunu, Nisan ayı içinde de İmam Hatip Lisesinin yapılması ve yol projesinin bitirilmesiyle ilgili ihalenin yapılacağını bildirdi.

 

BİR YILDA 383 İNŞAAT RUHSATI

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, imar ile ilgili olarak Niğde Belediyesi'nin bazı müteahhitler tarafından 'İnşaat ruhsatları geç çıkıyor' şeklinde eleştirildiği yönünde duyumlar aldıklarını da ifade ederek, "2015 yılında Niğde Belediyesi, 383 inşaat ruhsatı verdi. Yıl içinde toplam mesainin 200 gün olduğu düşünülürse, günlük ortalama 2 inşaat ruhsatı verilmiş. Bu 383 inşaat ruhsatının içinde 5 bin 112 bağımsız bölüm var. Bunların 600'e yakını dükkan. Yaklaşık 4 bin 500 adet konut ruhsatı vermişiz.  Niğde nüfusunun 2 katı üzerinde bir rakamdır bu. Niğde'nin yıllık konut ihtiyacı 1500 civarındadır. Sadece İlhanlı Mahallesi'nden bir hafta içinde 60 yeni inşaat ruhsatı talebi geldi. Bu mahallede inşaat konutlarında patlama yaşandığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

7 YILDA 42 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK

2015 yılında Niğde Belediyesi'nin gerçekleşen bütçesinin 99 milyon 700 bin TL olduğunu açıklayan Başkan Akdoğan, bu rakamın bir önceki yıl 78 milyon TL olduğunu, bir yıldaki artışın ise 22 milyon TL'yi geçtiğini vurguladı.  7 yıl önce görevi devraldıklarında Niğde Belediyesi'nin 58.5 milyon TL borcunun bulunduğunu anımsatan Başkan Akdoğan, şu an itibariyle belediyenin borcunun 16 Milyon TL olduğunu, 7 yıl içerisinde 42 milyon TL civarında borç ödediklerini kaydetti.  Piyasaya borçlarının olmadığını, İller Bankası, SSK ve Maliyeye 16 milyon TL civarında borçlarının bulunduğunu vurgulayan Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi'nin emin ellerde yoluna devam ettiğini söyledi.

70 BİN TON ASFALT

2015 yılı içinde 100 bin metrekare kilitli taş yapımı gerçekleştirdiklerini, 70 bin tona yakın sıcak asfalt kaplaması yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Akdoğan, bunun için 12.5 milyon TL harcama yaptıklarını bildirdi.

Kızılca Deresi Islah Projesinde bazı sıkıntıların yaşandığını belirten Başkan Akdoğan, bu alanda bazı müteahhitlerin sorun yaşadığını, yeni ihale süreciyle ilgili DSİ Bölge Müdürlüğüyle yaptıkları görüşmelerde sürecin Eylül ayına kadar uzayabileceği yönünde bilgi aldıklarını belirterek, "Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza sayın milletvekillerimizin bir görüşme yaparak süreci hızlandırması gerektiğini düşünüyorum.  Gecikmenin faturası Niğde Belediyesinin omuzlarında duruyor" dedi.

Niğde'nin en önemli sorunlarından birinin de atıksu arıtma tesisi olduğuna işaret eden Başkan Akdoğan, bu konuda proje yapım çalışmasının son aşamada olduğunu, Nisan ayının sonunda proje tamamlandıktan sonra işin yapımıyla ilgili ihale sürecinin başlatılabileceğini ifade etti.

İMARDA RİSKLİ ALAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Başkan Akdoğan, Selçuk Mahallesi, İlhanlı Mahallesinin bir bölümü, Çayır Mahallesi ve Şahinali Mahallesinin bazı bölümlerinin 2013 yılında imar açısından 'Riskli Alan' ilan edildiğini hatırlatarak, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı protokol ile Gazi Üniversitesi'nin İnşaat bölümünden hocalar geldi. Biz dedik ki 60 binaya düşürelim. 60 binadan örnek aldık. Bunlar eğer sağlam çıkarsa riskli alan şerhinin tamamen bölgeden kaldırılacağını, eğer 60 bina içinde risk taşıyan var ise bunların da tespit edilerek o bina sahiplerine bildirileceğini, ama şu anda sanırım 1 aya kadar netleşir riskli alanın tamamın terk edilecek. 60 binadan da 30 tanesi risk taşıyorsa binalar bina sahiplerine bildirilecek. Riskli alan şerhi mart ayının sonuna kadar ortadan kaldırılmış olacak.  Vatandaşlar da alım- satım ve kredileriyle bugüne kadar çektikleri sıkıntıları çekmeyecekler. Bu da Niğde Belediyesi olarak bizim önemli çalışmalarımızdan bir tanesi diyebiliriz" şeklinde konuştu.

3 MAHALLEYE 3 KAPALI PAZAR YERİ

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Aşağı Kayabaşı Mahallesi Özbelde Mevkii ve Selçuk Mahallesine kapalı pazar yeri yapılmasıyla ilgili proje çalışmalarının tamamlandığını bu üç mahalleye 2016 yılı içinde kapalı pazar yerleri yapılacağını da müjdeledi.

Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi Hal Kompleksini çevre yolu bölgesine yapmayı planladıklarını, proje ve tedarik çalışmalarının tamamlandığını, eski fidanlık bölgesine de sanayi sitesi kuracaklarını sözlerine ekledi.


İLGİLİ HABER İÇİN AŞAĞIDAKİ MANŞETE TIKLAYIN

 

 

Editör: TE Bilişim