Belediye Başkanı Faruk Akdoğan her iki haftada bir çıktığı Niğde Televizyonu'nda katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.



Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde TV Genel Müdürü Hamza Tav’ın sunduğu programda, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Osman Sayın ve  Yeni Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Şerife Türkeş Kanaatbilen’ın sorularını yanıtladı.

80 İLDE NAZIM İMAR PLANI VAR NİĞDE'DE YOK

Hizmetlerin kesintisiz devam ettiğinin altını çizen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Nazım İmar planı şehirlerin anayasası, Türkiye de 80 ilde mazım imar planı var ama Niğde de yok. Nazım İmar Planı olmadan yapılan tadilatlar her zaman hukuki problem taşımaktadır. Bu plan mecliste red edilmesiyle Niğde kaybetmiştir. Sosyal donatı alanları nazım imar planı içerisinde yer alıyordu. Ancak şimdi okul yaptıracak alan bildirmek bile mümkün olmuyor. İbadet, sağlık ve eğitim alanları yapılamayacak ve 5 yıl sonra şehrimiz, insanlarımız bu olan ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelecek” dedi.

Başkan Akdoğan; “Seçimlerden önce söz verdiğimiz üzere Nazım İmar planını hazırlattık ve gündeme getirdik, Belediye Meclisine bu projeyi sunduk. Meclis tarafından red edilmiş olsa da biz vermiş olduğumuz sözü yerine getirdik. Nazım İmar planına karşı olanlar Niğde'de belli bir zümre. Bunun taktirini de kamuoyuna halkımızın takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Sosyal, kaliteli ve iyi bir ortamda ne kadar yaşamayı bizler istiyorsak, çocuklarımıza, torunlarımıza da iyi bir gelecek bırakmak zorundayız. Belediyemiz vatandaşımıza en iyi şekilde hizmet etmenin gayretinde olmaya devam edecektir. Kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı. İhaleyi alan firma önümüzdeki günlerde gelip inşaata başlayacak. 2013 yılında 2. etabın ihalesi de yapılacak. Kentsel dönüşüm iptal edilmiş, yapılmayacak gibi sözler gerçeği yansıtmıyor. Dönüşüm gerçekleşecek. Bu projeye paralel olarak Kale mahallesinde yaşayan insanlarımız da yeni ve modern yaşam alanlarına kavuşacaktır” dedi.

ARITMA TESİSİNE İLAÇ ATILMAMA SORUSUNU CEVAPLADI

Çalışmaların yaz kış demeden devam ettiğini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan gelen sorulara; “Arıtma tesisimizi çalıştırmama gibi bir durum söz konusu değil. Akkaya barajında temizleme çalışmaları devam ediyor. Niğde Belediyesi arıtma tesisi tam kapasite çalışıyor. Belediye arıtma tesisi biyolojik arıtma sistemi olarak çalışıyor.Perşembe günü katı atık tesisleri açılışı yapılacak. Katı atık tesisinin yapımı için bakanlıktan 5 milyon hibe aldık. Vatandaşımız yol ve kaldırım çalışmalarımızdan memnun bu çalışmalarımız ara sokaklarımızda da devam ediyor. Alt yapı çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yaptık.  Alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarını tamamladık. Halkımız yapılan bu hizmetlerden memnun.Derbent mevkiinden bor TOKİ arası olan Bor yolunun yapımı 1 Nisan itibari ile hava şartlarının düzelmesi ile birlikte başlayacak. Seçim öncesi sosyal konut sözü verdik bu sözümüzü de seçim sonrası gerçekleştirdik ve TOKİ aracılığı ile Niğde'ye konut yapımını sağladık. Efendibey ve Hıdırlık mevkiini TOKİ konutları ile ihtiyaç sahibi olan insanlarımızı ev sahibi yaptık. İlhanlı mahallesi içerisinde geçen yeni terminal yolunun asfaltlama çalışmasını hava şartları  uygun olduğunda yapılacak. Buranın asfaltlama çalışmalarının gecikme nedeni alt yapı çalışmalarının fazla zaman almasından kaynaklanmıştır. Kent konseyi konusunda da çalışmalarımız var. Önemi noktasında işlevi olan kent konseyi kapsamında engelli kardeşlerimiz için bir konsey oluşturduk. Bu kapsamda engellilerimizin sorunlarına ve tesbit edilmesine ışık tutmaya devam ediyor. Niğde de hal şefliği çalışmıyordu. Bu da Niğde'nin zararına oluyordu. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar sonucu Niğde halini çalıştırarak işlevini artırdık. Diğer yandan Niğde Belediye Spor konusunda önemli girişimlerimiz oldu. Yeni bir teknik heyet oluşturarak 2012-2013 sezonunun ilk yarısını ikinci sırada tamamladık. Bizim hedefimiz 3. lig den sonra 2. lige çıkmaktır. Sezonun ikici yarısı için yeni transferlerimiz oldu. Niğde Belediye Spor tüm Niğde'nin takımı. Bunun için herkesin destek vermesini istiyorum” dedi.

ECEMİŞ SUYU, NİĞDE'YE AKMADAN BAŞKA İLE AKAMAZ

Ecemiş suyu hakkında da önemli açıklamalar yapan Başkan Akdoğan; “Ecemiş suyu Niğde'nin kıymetli varlıklarından bir tanesi. Bu kıymetinden dolayı da diğer illere cazip geliyor. Ecemiş suyu Niğde'ye akmadan önce başka bir ile akamaz. Ecemiş suyu önce Niğde'ye akar ihtiyacımız karşılanır yeterli olursa başka illere ancak ondan sonra akar. Göreve geldiğimiz günden beri Ecemiş suyunun Niğde'ye getirilmesiyle ilgili girişimlerimiz devam etmektedir. Bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile de görüştük. Diğer yandan bakanlığımızla yaptığımız görüşmeyle Ecemiş suyunun Niğde'ye getirilmesi konusunda fizibilite çalışması yapılacağı tarafımıza bildirildi” şeklinde konuştu.


Başkan Akdoğan; “Belediye Başkanlığını severek isteyerek yapıyorum. Belediye Başkanlığı maddiyat için yapılmaz, iline sevdalıysan yapılır. Bende ilime sevdalıyım. Niğde'ye hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.




Editör: TE Bilişim