Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin polisler tarafından gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yapana CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, “Hükümete karşı olmayan bir eylemi sanki kendinize karşı yapılıyormuş gibi bir algı yaratıp provokasyon yapmayın” dedi.

İstanbul’da bulunan Türkiye’nin ve Dünya’nın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atamasından sonra öğrenciler ve öğretim üyeleri, yeni Rektör Melih Bulu’yu farklı yollarla protesto ederek istifasını istiyor. Son olarak öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bir eylemde polis de olaya dahil edildi ve 100’den fazla öğrenci gözaltına alınmıştı. Olaylar sırasında bir polis amirinin sessizce yürüyen öğrencilere, “Terbiyesizler, yere bakın” demesi de büyük tepkiye neden olmuştu.

“Ülkemizi yöneten siyasi iktidar, siyasetiniz çöktü”

Gelişmelerle ilgili bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem’den geldi. Olayın hükümete değil, atanan Rektör’e karşı olduğunu belirten Adem, hükümeti provokasyon yapmakla eleştirdi. Adem’in açıklamasın şu ifadeler yer aldı: “Sayın ülkemizi yöneten siyasi iktidar, siyasetiniz çöktü. Halkımızı kutuplaştırıp birbirine düşürmeye çalışmayın. Hükümete karşı olmayan bir eylemi sanki kendinize karşı yapılıyormuş gibi bir algı yaratıp provokasyon yapmayın. Göz bebeğimiz polislerimizi insanlarımız üzerine gönderip, yaka paça göz altına aldırmak kimseye fayda sağlamaz. Hele hele iftiralarla dolu açıklamalar yapmak, vatan sevgisinin yüksek olduğundan bahseden şahıslara hiç yakışmaz” dedi.

Editör: TE Bilişim