CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak : AKP Hükümeti döneminde, ülkemizde, basın ve ifade özgürlüğü 51 yıl öncesinden daha kötü duruma gelmiştir.

 

"212 Sayılı Basın Kanunu”, önceleri Basın Bayramı, 1971 darbesinden sonra da Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1961'de çalışanların lehine hükümler getiren yasayı protesto eden basın patronları, direniş göstererek gazeteleri yayınlamama kararı almıştır.  Basın emekçileri ise bu direnişe karşı matbaalara el koyarak gazeteleri çıkarmıştır. Bu yasayla basın emekçilerine önemli haklar getirilmiştir.

AKP Hükümeti döneminde, ülkemizde, basın ve ifade özgürlüğü 51 yıl öncesinden daha kötü duruma gelmiştir. Basın ve ifade özgürlükleri kısıtlanmış, gazetecilerimiz tutuklanmıştır.

AKP Hükümeti, Halkın haber alma hakkını, kendi istek ve arzularına göre belirlemektedir.

Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen;

Laik, demokratik, Cumhuriyetimizin güçlenmesi ve Ulusal birliğimizin sağlanmasına büyük katkısı olan yazılı ve görsel Türk basını; yasal düzenlemelerde yaşanan kısıtlamalara rağmen hızla gelişmektedir.

 

Halkı, zor koşullarda en uygun şekilde bilgilendiren değerli basın görevlilerimizi yürekten kutluyor, tutuklu tüm gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyor, tüm basın mensuplarına daimi başarılar diliyorum.




Editör: TE Bilişim