CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den, Başbakan Yıldırım’a Niğde mitingi eleştirisi
Başbakana sokak jargonu yakışıyor mu?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Başbakan Binali Yıldırım’ın Niğde mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini eleştirdi. Gürer, “Pataklamak ne demek, ayaküstü 40 yalan söylüyor ne demek, vitesi boşa atmış ne demek? Bir başbakana, sokak jargonu ile konuşmak yakışıyor mu?” dedi.

ÇİRKİN İFADELER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Başbakan Binali Yıldırım’ın Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlediği mitingde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerinin yakışık almadığını söyledi. AKP zihniyetinin siyasi etik kurallarını yerle bir ettiğini ifade eden Gürer, “Özellikle son zamanlarda Başbakan Binali Yıldırım, sayın genel başkanımıza yönelik, ağıza alınmayacak, siyasi üsluptan uzak ve çirkin ifadeler kullanmaktadır. Bunun son örneğini Niğde mitinginde gördük” dedi.

BU NASIL BİR ÜSLUP
Başbakan Binali Yıldırım’ın Niğde mitinginde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Hergün sallıyor”, “Vitesi boşa atmış”, “Ayaküstü 40 yalan söylüyor”, “Kılıçdaroğlu’na patates gönderin, zihni açılsın”, “Teyyo Pehlivan duysa bunu pataklar” gibi bir başbakana yakışmayacak üslupta ifadeler kullandığını anımsatan CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Bir başbakan, Ana Muhalefet Partisi’nin genel başkanına bu şekilde hakaret edemez. Sokak jargonu ile konuşmak başbakana yakışmaz. Mitingden sonra pek çok Niğdeli hemşehrimiz, başbakanın bu sözlerini kınadıklarını söyledi. Siyasette elbette eleştiri olur. Ancak bu şekilde hakarete varan tarzda eleştiriler, toplumun ayrışmasına neden olabilir. Hele bu sokak jargonunu bir başbakan kullanıyorsa bu çok daha vahimdir” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN PATATESE İHTİYAC YOK, SİZ ÜRETİCİNİN SORUNUNU ÇÖZÜN…
Başbakan Binali Yıldırım’ın Niğde mitinginde, "Kılıçdaroğlu'na Niğde patatesi gönderin, yesin de zihni açılsın” şeklindeki sözlerini eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Sayın başbakan şunu iyi bilin ki, Kılıçdaroğlu’nun patatese ihtiyacı yok. Ancak ürününü, maliyetinin yarısına bile satamayan, borçlarından dolayı tarlaları ipotek altına alınan, elektrik borçlarını ödeyemeyen patates üreticilerinin desteğe ihtiyacı var. Meydana başbakanı dinlemek için gelen çiftçiler, acaba bir hükümet desteğe görebilir miyiz diye geldi. Ancak sayın başbakan işi tamamen gırgıra vurmuş, üreticiye bir müjde veremediği gibi, alaycı sözlerle siyasi üslubu yerle bir etti. 15 yıldır verdikleri havaalanı sözünü yine verdiler. Kelime oyunu yaparak yüksek hızlı trenin Niğde’den geçeceğini açıkladılar. Öğretim üyesi olmayan, öğrencisi olmayan tıp fakültesi için hayırlı olsun dediler. Yıllardır bir Akkaya barajının bile sorununu çözemediler” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim