Başbakan Yıldırım’ın Niğde’ye gelişinde olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Niğdeliler sabahın erken saatlerinden itibaren kapanan caddeler nedeni ile büyük trafik sorunu yaşadılar. Kongreye gitmeyenlerin bile aramadan geçirildiği caddelerden geçen Niğdeliler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdiler. Çevre illerden görevlendirilen polislerle birlikte 2 bini aşkın güvenlik görevlisi kongrenin güvenliğini sağladı. Bir gün önceden de Başbakan'ın geçeceği güzergahta bulunan çöp tenekelerinin de söküldüğü araçların kaldırıldığı görülmüştü. 

Ak Parti Kongresine son gelişmeler ile adeta Ak Partiye ilhak olan MHP ve BBP İl Başkanlarıda katıldı. 

Başbakan Kongre için Kapalı Spor Salonuna girmeden önce vatandaşlara seslendi. Kalabalığın az olarak görüldüğü kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Eski bakanlar, bazı genel merkez yöneticileri,  eski ve yeni Niğde Ak Parti Milletvekilleri, belediye başkanları ile partililer katıldı. 

Ak Parti Niğde 6. Olağan İl Kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Havaalanı, hızlı tren ve Akkaya barajı konusunda  önemli açıklamalarda bulundu.

HAVALANINI YAPARSAK BİZ YAPARIZ

Başbakan Yıldırım Ak Parti Niğde 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmasında, Ak Parti iktidarının 15 yılda 57 havaalanı yaptığını, dünyanın en büyük havaalanında çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Ak Parti 15 yıldır temeli atılan bir daha dönüp bakılmayan yarım işleri tamamlayarak bu güne geldi. 26 havaalanı çalışmıyordu yapılmıyordu, bu sasıyı 57’ye çıkaran Ak Parti iktidarıdır. 30 havaalanı yapan, dünyanın en büyük havaalanını yapan Ak Parti Niğde’ye mi? Bor’a Mı? Havaalanı yapmayacak. Yarım kalan havaalanınızı biz yapacağız ve hizmete açacağız” dedi.

ONLAR ANCAK MAKET YAPARLAR BAŞKA BİRŞEY YAPAMAZLAR

CHP tarafından Niğde Havaalanı arazinde yapılan maket uçak protestosunu da eleştiren Başkbakan Binali Yıldırım, “Ana muhalefet partililer Bor’da uçak maketi açmışlar, onların yapacağı makettir zaten başka bir şey yapamazlar. Onlar ne havalananı yapabilirler ne hızlı tren yapabilirler. Ancak oyuncak yaparlar. Oyuncaklarla oynamaktan başka bir şey yapamazlar. Oraya gidip Bor’a gidip maket uçak açmakla hizmet olmaz. Geçti Bor’un pazarı Kılıçdaroğlu, sür eşeğini Niğde’ye” dedi.

AKKAYA SORUNUNU KÖKÜNDEN ÇÖZÜYORUZ

Akkaya Barajı sorununu kökünden çözeceklerini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Akkaya barajından çevreye kötü kokular yayılıyor, daha önce iç temizleme çalışması olmuş ama bir sonuç alınamamış, şimdi çevre ve şehircilik bakanımız ve belediye başkanımız burada, oraya en kısa zamanda arıtma tesisi yapılıyor ve bu sorun kökünden hallediliyor. Hayırlı olsun” dedi.

HIZLI TREN NİĞDE’DEN GEÇİYOR, DEDİKODULARA KULAK ASMAYIN

Konuşmasında Niğdelilerin hızlı tren beklentilerine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, “Hızlı tren Niğde’den geçmiyormuş, kim demiş, ya boş verin siz boş laflara kulak asmayın. Ak Parti ne söz verdiyse o sözünün arkasında duran gereğini yapan partidir. Bu güne kadar hiç aldatan olmadık, aldanan olmadık. Vatandaşımıza hep doğruyu söyledik. Hızlı terin Niğde’ye geliyor hiçbir endişeniz olmasın, ama şunu bilin ki dünyanın hiçbir yerinde hızlı trenler veya trenler şehrin merkezine girmez. Girdiği zaman şehri ikiye böler. Sizde diyeceksiniz ki bunu dışarı alın. Bu hızlı tren Niğde’ye mümkün olan en yakın yerden geçecek. Ne kadar yakın 20 km’lik bir mesafeden geçecek oraya bağlayacağız. Bu olay bu kadar basit. Bu dedikodulara kulak vermeyelim işimize bakalım” şeklinde konuştu.

ANKARA-NİĞDE OTOYOLU YAPILIYOR

Niğde’ye yapılan yollardan bahsetmeden geçemeyeceğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Niğde’yi 15 yılda 6 komşu iliyle bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük milleti birleştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Yolları bölüyoruz ama milleti bölmeyiz.
Bugün Niğde’de 305 kilometre bölünmüş yol var. Ankara’dan Niğde’ye otoyol yapılıyor. Ankara Niğde Otoyolu devam ediyor. Bu yol bittiğinde iki saatten daha az bir sürede Ankara’ya gideceksiniz işte hizmet bu. Niğde’yi Avrupa’nın Asya’nın ve Ortadoğu’nun yollarının buluştuğu bir yer haline getiriyoruz” dedi.

ECEMİŞ SUYUNU NİĞDE’YE GETİRİYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım Niğde Merkez, Bor ve Altunhisar İçme Suyu sorununu Ecemiş Suyu ile çözeceklerini belirterek, “Niğde Merkez, Bor ve Altunhisar İçme suyunu kökünden çözecek Ecemiş Kaynakları İçme Suyu tesislerini yapıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

TEPEKÖY – ÇİFTLİK YOLU BU YIL BİTECEK

Niğde’de yapımı devam eden Tepeköy – Çiftlik yoluna da değinen Başbakan Binali Yıldırım, Tepeköy – Çiftlik yolunun bu yıl tamamlanacağını söyledi.

PATATESE 4 MİLYONLUK DESTEK VERECEĞİZ

Konuşmasında Niğde’nin patatesin merkezi olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Patatesin Merkezi Niğde bunu biliyoruz. 2018 yılında patatese geçtiğimiz yılın iki katı destek vereceğiz. Patatesiniz yerde kalmaz, depoda kalmaz 2017 yılında 2 milyon destek vardı, bu yıl patatese 4 milyon destek vereceğiz” dedi.

SİZ HAYAL KURDUNUZ BİZ DESTEK VERDİK

15 yıllık iktidarları döneminde Niğde’ye KOBİ’lere ve küçük esnafa 12 milyon TL destek verdiklerini belirterek, bu desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Ak Parti Niğde 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmanın ardından Aksaray iline geçmek üzere Niğde’den ayrıldı. 

Başbakan'ın kongre alanından ayrılmasının ardından, tek liste halinde gidilen kongrede oylama yapıldı. 

Oylama sonucunda 436 delege oy kullandı. Bunlardan 17 si geçersiz, 419 ‘u geçerli oldu.

İşte oylama sonucunda yeni oluşan il yönetim listesi;



 

Editör: TE Bilişim