Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya beraberinde Başmüşavirlik Özel Kalem Müdürü Enes Karaman ile Başmüşavir Yardımcısı ve Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Keleş, Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti.
 
Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya, Vali Barut’a yaptığı ziyaret sırasında; “Biz Sayın Başbakanımızın verdiği görev gereği şehirlerde özellikle Belediyelerin temel problemlerini ilgili mahalinde görmek. Sayın Başkanlarımızın özellikle idari ve mahalli konularla ilgili talepleri ve önerileri nelerdir. Bunları dinlemeye, yaptıkları çalışmaları yerinde görmeye, talep ve önerilerini ilgili makamlara iletmeye geldik. İlk olarak Sayın Valimizi ziyaret ettik, Şehrin temel problemleri nelerdir? özellikle İl Özel İdaresinin sorumluluk sahası ile ilgili çalışmalarla ilgili beklentileri ya da yaptıkları özel faaliyetleri yerinde göreceğiz” dedi.
 
Vali Barut ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; “Öncelikle arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Konu çalışmalarla ilgili olduğu için biz kendilerine gerekli izahatları vereceğiz. Genelde çalışmalar ve özellikle İl Özel İdaremiz ve Belediyelerimiz açısından olumlu yönde, bu olumlu durumu aksettirmeye çalışacağız” diye konuştu.
 
Baş Müşavir Kaya, Valilik ziyaretinden sonra Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.
Baş Müşavir Erol Kaya, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Enes Karaman  ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Keleş, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Cemil Arıcan, Muzaffer Ecemiş ve Ahmet Köseoğlu ile bir toplantı yaptılar. Toplantıda Belediye Başkanı Faruk Akdoğan belediyenin çalışmaları hakkında Başbakanlık Baş Müşaviri Erol Kaya'ya bilgi verdi.
Başkan Akdoğan; “Sayın Başbakanımızın Baş Müşavirinin katılımı ile Belediye Başkan Yardımcılarımızla beraber bir toplantı düzenledik. Bu toplantının içeriği belediye çalışmaları, belediyenin ekonomik durumu, belediyenin bu güne kadar yürüttüğü, bundan sonra yürüteceği projelerle ilgili birtakım inceleme, araştırma, soruşturma, belediyelerimiz ne yapıyor yerinde görme bununla ilgili sanırım alınacak bilgiler rapor halinde Sayın Başbakanımıza Genel Başkanımıza takdim edilecek bir program. Belediyelerin bu şekilde ne yaptığını, ne yapacağını, ne yapmakta olduğunu da görmek hem Genel Merkez açısından hem de Genel Başkanımız ve Başbakanımız açısından önemli olduğunu ve bizim de belediyeler olarak önemsendiğimizin göstergesidir.” şeklinde konuştu.
 
Başbakanlık Baş Müşaviri Erol Kaya; “Niğde’de belediyecilik ve şehircilik adına yapılanların tespit edilmesi, tektik edilmesi ve Başkanımızın güzelliklerini başka bir şehre nakledilmesi, başka şehirlerdekilerin buraya ifade edilmesi yani her yıl başkanlarımız şehri nerden aldı nereye götürüyorlar noktasında. Ne mahalli gazetemizin iki manşeti ile başkanımızın çalışmalarını gölgelemek ne de yapılmayan bir çalışmayı gazete manşeti ile biz bunu şunu yaptık diye yanıltma gibi bir şeyi ortadan kaldıracak bir çalışma, temeli bu yani bilimsel anlamda bir çalışma yapmak ve bunu kayıt altında tutmak. Her şehirde yapılan çalışma yani şehrimizin temel problemleri özellikle temel alt yapıyı biz önemsediğimiz su, atık su ve katı atık gibi çalışmalar başlanmak üzere, şehrimiz nerde ve nereye gidiyor. Bir de aşılamayan problemler var burada hükümetin yapması gereken belki merkezi bürokraside çözülmesi gereken problemlerle ilgili de alınması gereken tedbirler varsa bunları bizzat bizim takip etmemiz gerekir ve takip ediyoruz. Hukuki düzenlemeler gerekiyor bazı belediyelerimizin yaşadığı hukuki sıkıntılar oluyor, düzenlemeler oluyor bunlarla ilgili bunlar zaten merkezi bürokraside takip ediliyor. Bizim görevimiz belediyelerimizin başarılarının artması ve yapılanların kalıcı kılınması ve öyle iki dudak arasında kalmaması yazılı olarak getirmesidir. Niğde ile ilgili bir raporu Sayın Başbakana aktaracağız” dedi.
 
Başbakanlık Baş Müşaviri Erol Kaya daha sonra Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile birlikte Niğde Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları yerinde incelediler.
 



Editör: TE Bilişim