31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler için aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Niğde’nin tanınmış iş adamlarından ve Ak Parti Kurucu İl Başkan yardımcısı Nevzat Baloğlu, dün Ak Parti Niğde İl Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusunu yaptı.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri münasebetiyle, Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olarak saygıdeğer Niğde7li vatandaşlarımızın iradesine ve tercihine talip olduğunu söyleyen Baloğlu, şu açıklamalarda bulundu. ''Cenabı Hakkın takdiri ve siz değerli hemşehrilerimin destekleriyle Niğde Belediye Başkanı olarak hizmet etmek istiyorum.

Yüksek teveccüh ve takdirlerinizi beklerken, öncelikle Cenabı Hak’tan bu ulvi görevi hayırlısıyla nasip etmesini diliyorum. Niğdemizin daha gerçekçi ve kuşatıcı projelerle var olan kaynaklarını harekete geçirerek, bütün ihtiyaç ve eksikliklerinin giderilmesinde hiçbir engel bulunmadığını, Seçilmem halinde büyük bir şeref ve mesuliyetle yürüteceğim Belediye Başkanlığı görevinde, doğup ekmeğini yediğim, havasını soluduğum Niğde ve Niğdelilere var gücümle hizmet edeceğim.

ÖZGEÇMİŞİ
1966 yılında Niğde’de doğdu, Niğde İmim Hatip Lisesinden mezun oldu. 1997 yılında Fazilet Partisi Kurucu İl Başkan yardımcısı olarak siyasete atıldı. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisinden Niğde Belediye Meclis üyesi oldu. Ak Partinin kurulmasıyla birlikte Ak Parti Niğde Kurucu İl Başkan yardımcılığı yaptı. Aynı dönemde de Ak Parti Niğde Belediye Meclis Üyeliği görevime devam etti. Ak Partinin kurulduğu günden buyana Ak Parti içerisinde İl Başkan yardımcılığı, Seçim işleri başkanlığı, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı gibi görevlerde buludu. 2004 yerel seçimlerinde Ak Partiden Niğde İl Genel Meclis üyesi olarak seçildi. 2005 yılında il genel meclis başkanlıklarının meclis üyelerinden seçilmesi sistemine geçilmesiyle 2005-2007 tarihleri arasında Niğde İl Genel meclisinin ilk seçilmiş başkanı oldu. 2009 yılına kadar İl Genel Meclis Üyeliği devam etti. 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Belediye meclis üyeliğine seçildi. 2017 Ekim Ayında Niğde Belediye Başkanının istifasıyla boşalan Niğde Belediye Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın huzuruna çıkan 4 adaydan biri oldu. Evli ve 4 çocuk babası.
 
Editör: TE Bilişim