Bor Kaymakamı Muammer Balcı ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleriyle bir araya geldi.

  

Ziyaretlerine AK Parti  İlçe Başkanı Yavuz Ergun ve yönetimiyle başlayan ikili buradan ayrıldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hacı Mustafa  Çopur ve yönetimiyle bir araya geldi.Ziyaretin son durağında ise Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Şefik Çalgın ve Yönetimi vardı. Ziyaretlerin oldukça sıcak ortamda geçtiği görülürken Parti İlçe Başkan ve yönetimlerinin Balcı ve Erat’a sundukları soru ortakdı :  AKKAYA BARAJI.

 

Akkaya Barajının son durumuyla ilgili olarak da, bulundukları ziyaretler ve ortamlarda sürekli dile getirdiklerini ifade eden Balcı ve Erat son dönemdeki gelişmelerede açıklık getirdi.

 

Bor Kaymakamı Muammer Balcı yaptığı açıklamada ; ‘’ Bor için hakikaten  önemli günlerden birilerini yaşıyoruz. Şuanda çok sıcak , somut gelişmeler var. Malum olduğu üzere  Akkaya sorunu sadece Bor’un değil Niğde’nin çevre felaketi haline geldi.Dolayısıyla bu felaketin önlenmesi için çeşitli yerlerde çeşitli toplantılar yapıldı.Ama son olarak ilimize gelen heyetin bizzat Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla gelmesi bizleri gerçekten soyut bir çözüm den çıkararak , üstelik Haliç’in temizlenmesinde başrol oynayan konusunda profesyonel hocamızında bu konuyla bizzat görevlendirilmesi artık somut bir çözüme kavuştuğumuzu gösteriyor.Artık düğün yapmasak da herhalde arife’deyiz. Bizlere bu işin yapılması için takvim sunan çözüm heyetinin Barajın 1 yıl gibi bir sürede temizleneceğini söylediler. Biz kendilerini burada görmekten ağırlamaktan , hele birde bizim için düğüne, bayrama geliyorlarsa mutluluk duyarız’’ şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Erat ise konu ile ilgili  yaptığı açıklamada ; 

 

‘’ İlçemizin ve Niğde’nin en büyük sorunu halinde bulunan Akkaya Barajının artık kesin çözüm noktasına geldiğini görmekten son derece mutluyuz.Konusunda uzman Prof Dr. Mustafa  Öztürk hocamız ve ekibi daha önce Haliç’in temizlenmesinde  önemli görevler üstlenmiş ve bu konuda son derecede  başarılı olmuşlardır. Ayrıca DSİ Bölge  Müdürü Sayın Mustafa Uzun ve Niğde Müdürümüz Sayın Tarık Pasin’de bu konuyla son derece yakından ilgilendiler ve çözüm için birçok girişimde bulundular.Kendilerine yaptıkları bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Artık Kaymakamımızın da söylediği gibi Düğün yapmasakta gerçekten Arife’deyiz. Halkımızdan tek isteğimiz çalışmaların olacağı bu 1 yıl içerisinde sabırla beklemeleri.Bir kez daha İlçemize,ilimize ciddi sorunlar yaratan Akkaya Barajının çözümünde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum .’’şeklinde konuştu.

 

Parti Teşkilatları Balcı ve Erat’a , yapmış oldukları bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken , çalışmalarında başarılar diledi.

 

Editör: TE Bilişim