Bekil ; Acaba Edikli son 8.5 yılda kaç kat küçüldü onu görmedi mi? Değil bakanları Başbakanları bile gelse Niğde’den AKP’ye oy yok” dedi.
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil Enerji Bakanı Yıldız’ın Niğde ve Edikli Ziyaretini değerlendirerek “Bakan Türkiye 8.5 yılda 3 Kat büyüdü diye söylüyor. Acaba Edikli son 8.5 yılda kaç kat küçüldü onu görmedi mi? Değil bakanları Başbakanları bile gelse Niğde’den AKP’ye oy yok” dedi.
 
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Niğde ziyaretini değerlendiren MHP 1. Sıra Niğde Milletvekili Adayı Hikmet Bekil, halkın gözünün içine baka baka yalan söylediklerini ifade etti.
 
 Bekil açıklamasında “Bakan Yıldız, Edikli’de Türkiye 8.5 yılda 3.5 kat büyüdü diye söylüyor. Oysa Edikli son 9 yılda sadece patates üretiminde 2 kat küçüldü. İsterse baksın üretilen patates miktarına. Edikli bırakın büyümeyi üretimin azaldığı patatesi değerinden aşağı satarak daha da küçüldü. Edikli 9 yıl önce 1 ton patatese ne kadar mazot alıyordu, şimdi ne kadar alıyor, enerji bakanı önce bunu açıklasın. Bakan birde yüksek avukatlık ücretini kaldıracaklarını söylüyor. Çiftçiyi borç batağında bırakan hükümet elektrik dağıtım şirketi ile bu konuları görüşeceklerini ifade ediyor. Oysa çiftçimiz kaç yıldır bu konudan yakınıyor şimdiye kadar görmedi de, şimdi mi görecek. İnsaflı olun, vatandaşı kandırmayın.
 
Borcunu ödeyen çiftçimiz için trafolar yeniden konuluyor deniyor. AKP döneminde kaç çiftçimiz 3 kat büyümüşte trafoları yeniden konulsun. Niğde’de kaç çiftçi borcunu tam ödeyebilmiş? Çiftçinin elektrik borcu 400 milyon lirayı geçti ama anapara 170 milyon lira diyor. Sayın bakan enerji özelleştirmelerinden kaç lira yandaşlara peşkeş çekildi onu görsün de çiftçisinden 170 milyon lirayı esirgemesin. Çiftçimiz de köylümüzde bu gerçeği biliyor.
 
AKP’liler adayları ile giremedikleri yerlere şimdi bakanları ile girmeye çalışıyorlar. Oysa değil bakanları Başbakanları bile gelse çiftçi artık yalanlara tok. Artık AKP’ye oy vermeyecek Niğdeli.” Dedi.

Aşağıdaki video tanıtım içeriklidir...










 
Editör: TE Bilişim