Geçtiğimiz ay Niğde Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorunlarını TBMM gündemine getiren CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’a, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yazılı cevap verdi.

 

Üniversitenin yeni öğretim yılına başlamasıyla birlikte öğrencilerinin barınma sorunu en üst seviyeye çıkmasıyla birlikte, CHP’li Doğan Şafak harekete geçerek geçti. CHP’li Şafak, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın cevaplanması üzerine yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Şafak’ın her sorusunu ayrı ayrı cevaplayan Bakan Kılıç’a göre öğrenci yurt talebinde bulundaysa mutlaka açıkta bırakılmadığını ifade etti.

CHP’li Şafak’ın KYK bünyesinde kaç öğrenci barınmaktadır sorusuna; “Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumumuza bağlı yurtlarımızın yatak kapasitesi 265.039’dur.” cevabını verdi.

Bakan Kılıç imzalı cevapta , Şafak’ın kaç öğrenci yerleştirilemedi sorusuna; “2011-2012 Öğrenim dönemi için 299.042 öğrenci başvurmuş olup, ilk etapta 103.560 öğrencinin yerleştirme işlemi yapılmıştır. 19 Eylül 2011 tarihinden itibaren yedek sıradan 78.464 öğrenci yurtlarımıza kayıt edilmiştir. 01.11.2011 tarihi itibariyle 117.018 öğrencinin yurtlarımıza yerleştirme işlemi devam etmekte olup, bu öğrencilerimizden isteyenler misafir öğrenci olarak yurtlarımızda barındırılmaktadır.” Cevabı verildi.

Bakan Kılıç bütün yurtların hijyenik ve sıhhi koşullarda olduğunu ifade ederek yeni yüksek standartlı yurtların kiralama ve ya bina satın alınma yoluyla giderildiğini ifade etti.

CHP’li Şafak’ın “ekonomik nedenlerle ev kiralamayan, devlet yurtları da çıkmayan öğrencilerin, tarikat yurtlarında kalmaları hususunda Bakanlık olarak yürüttüğünüz bir çalışma var mıdır?” sorusuna Bakan Kılıç; “Kurumumuza müracaat eden öğrencilerin ya asil olarak kayıtları yapılmakta ya da talepleri halinde misafir olarak yurtlarımızda barınmaları sağlanmaktadır. Hiçbir öğrencimiz dışarıda bırakılmamaktadır.” Cevabını vererek hiçbir öğrencinin dışarıda kalmadığını ifade etti.

Bakan Kılıç cevapları arasında yedek öğrencilerin sırasıyla yerleştirildiğini ifade ederek, hiçbir öğrencinin başka bir öğrenci yerine barındırılmadığını ifade etti.

CHP’li Şafak’ın Niğde’deki yurt yapma çalışmaları konusunda ki sorusunu cevaplayan Bakan Kılıç; -    Kurumumuzun Niğde-Bor yolu üzerinde herhangi bir yurt inşaatı bulunmamaktadır. Ancak, Niğde merkezde 500 kapasiteli yurt projesinin 11.10.20112de inşaat ihalesi yapılmış olup, şu anda İhale Komisyon İncelemesi devam etmektedir. Söz konusu yurt inşaatı TOKİ tarafından yapılacaktır.

 Ayrıca, Kalkınma Bakanlığına teklif edilip kabul edilen Niğde/Ulukışla Yurt Projesi içinde, 12.000 m arsa temin edilmiştir. Ayrıca, arsa fiziki ve hukuki bilgilerini toplama çalışmaları devam etmektedir. “ dedi.

Bakan Kılıç’ın 11 Kasım 2011 ‘de CHP’li Şafak’a verdiği yazılı cevaplarla ilgili olarak, CHP’li Şafak’ın çalışmalarına devam edecek. Şafak yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizin, sağlıklı, güvenilir yurtlarda barınması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yukarıda ki kıssaslara uymayan, yada yerleşemeyen öğrencilerimiz varsa, Bakan Kılıç’ın açıklamaları doğrultusunda barınma sorunlarını gidereceğiz” dedi.

Haber : TYN Medya

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ

Doğan Şafak Yurt Sorununa El Attı!  Haberimiz için TIKLAYIN

MHP ’li Üyelerden Öğrenci Yurdu Önerisi    Haberimiz İçin TIKLAYIN






Editör: TE Bilişim