Danışma Meclisi toplantısına; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Koordinatör Milletvekili Fahrettin Poyraz, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu , Erdoğan Özegen, Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Divan Başkanlığını Yerel Yönetimler Başkanı Sedat Çağlar’ın yaptığı toplantıda ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Daha sonra İl Başkanı Emrah Özdemir açılış konuşması ve faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

ÖZDEMİR:’’BÖLGEDE İKİNCİYİZ’’
Özdemir, teşkilatın büyük bir başarı gösterdiğini ve çalışmalarda  bölgede 2.sırada yer aldıklarını belirtirken, aynı zamanda Bakan’dan stadyum sözü istedi. 17-25 aralık kumpası yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimlerine değinen Özdemir,  bu süreçte büyük bir sınav verdiklerini ve güçlenerek çıktıklarını ifade etti. Göreve geldikten sonra 4 seçim atlattıklarını, tüm seçimlerde büyük bir başarı elde ettiklerinin altını çizerken, teşkilatını bu başarıdan dolayı tebrik etti.

Niğde’de yaptıkları faaliyetler bahseden Özdemir, teşkilatın referanduma hazır olduğunu ifade etti.

Daha sonra İl Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, meclisin yaptığı hizmetler hakkında detaylı bilgi verdi.

BAŞKAN AKDOĞAN; ‘’BÜYÜK HİZMETLERE İMZA ATTIK’’
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde belediyesi olarak büyük hizmetlere imza attıklarını belirtirken; ‘’
Başkan Akdoğan şu açıklamalarda bulundu; ‘’ Ak Partili etrafımızdaki iller yaklaşık 13 yıldır yönetilirken Niğde 8 yıldır ak partili bir belediye ile yönetiliyor. Biz göreve geldiğimizde 2009 yılında gerçekleşen  bütçe 24 milyon idi. Biz göreve geldikten sonra 8 yıl sonunda 24 milyon tam 105 milyona çıktı. Nerdeyse belediye bütçesini 5’ e katladık. Yine belediyede göreve geldiğimizde 24 milyon yıllık gelirimize karşılık 60 milyon borcumuz vardı. Bizim 3 yıllık gelirimizle yaklaşık borcumuzu ödeyecek durumdaydık. Bugün ise 105 milyon belediyemizin bütçesi gerçekleşirken 2016 yılında belediyemizin 60 milyon olan borcunu nerdeyse sıfırladık. Türkiye de borcu olmayan il belediyeler içinden  bir tanesi de Niğde Belediyesidir.  Biz belediye olarak borçlarımızı ödediğimiz gibi yapılan hizmetlerde de belediyenin gayri menkullerine hiç dokunmadan bunları yaptık’’ dedi.
 
ÖZEGEN; ‘’ROL MODEL ARIYORSANIZ!’’
Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen danışma meclisinde öncelikle  gençlere şu mesajı verdi.  : ‘’ Bugün ilimizde ağırladığımız bakanımız öyle paraşütle gelmiş  bir bakan değil. Onun için bir rol modeli istiyorsanız Sayın Bakanımıza bakmanızı istiyorum’’ dedi. Kutlu davada önemli görevler aldığını belirtirken: ‘’ Bu kutlu yürüyüşe sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte herkesin bizi ittiği o dönemde çok az sayıda insanın bizimle kol kola girdi. Çok genç  yaşta sayın genel başkanımız Cumhurbaşkanımızın yanında, 24 saat onunla hizmet eden kardeşimiz bugün Türkiye’nin önemli bakanlılarından birinde Gençlik ve spor bakanı.  Türkiye’nin gençliğini yeni yüz yıllara taşıyacak projelere imza atarak koşar adımlarla gençleri şaha kaldıracak projeler üretiyor. Rol modeli arıyorsanız sayın bakanımıza bakın’’ dedi.
KAVAKLIOĞLU; ‘’BİZİ HER TÜRLÜ ENGELLEMEK İSTEDİLER’’
Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu 7 Haziran seçimlerine vurgu yaparken ;’’7 haziran seçimleri yapıldı  ve  eksiklerimizi , yanlışlarımızı gördük. Parti olarak, ülke olarak  1 kasım seçimlerinde yine aziz milletimizin teveccühüyle tek başına iktidara geldik. Türkiye mevcut gelişmesiyle , duruşuyla, etkisiyle, çevresiyle, dünya Türkiye’den rahatsız olmaya başladı. Yani artık Türkiye’nin durdurulmasını sınırlandırılması karar verildi. Bunu da terör olsun, ekonomiyle  olsun engellemeye çalıştılar. Ama asla hiçbirinde başarı elde edemediler. Hamdolsun bugün buralara kadar geldik.  Ülke olarak her zaman gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğiz. Önümüze çıkan engelleri bir bir aşacağız’’ dedi.
Ak Parti Bölge koordinatör Milletvekili Fahrettin Poyraz’da bir konuşma yaparak, ülkenin büyük badireler atlattığını, hızını kesmek için türlü tezgahlar kurulduğunu ama bunu hem millet hem, hem Ak Parti, hem de güçlü lider Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi ile aştık dedi.

BAKAN KILIÇ’TAN ÖNEMLİ MESAJLAR
Stadyum sözü!
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç son olarak kürsüye çıkan isimdi. 
Ak Parti il danışma meclisi toplantısında kendi memleketi olan Samsun ilinin Bafra ilçesine yapılan stadın aynısını mevcut olan 5 Şubat stadının yerine yaptırma sözünü veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç; ‘siz bunları böyle rahatça isteme lüksüne sahip oldunuz. Sizden önceki abileriniz  bırak böyle stat istemeyi ya şuraya bir halı saha yapsanız da şurda iki top oynasınlar çocuklarımız diye geliyorlardı. Biz sadece 2016 yılında Niğde de 15’i aşkın mahalle sahası yaptık. Futbol, basketbol ve voleybol hepsi dahil. Yapılan öğrenci yurtları bunlar hayaldi ama AK parti iktidarıyla bunlar gerçek oldu. Niğde Belediyespor amatörden 2. Lige gelmiş birinci lige doğru gidiyor. Ama şunu söyleyim mi! Samsun’da benim memleketimde Bafra’da yaptığımız çok güzel bir tesisi var.  Bunu tesisi örnek model olarak kullanıyoruz. İçerisinde bir çok unsur var. Onun içinde Bafra’daki tesisimizin aynısı mevcut stadın bulunduğu yere güzel olur. Niğde’mize hayırlı olsun.  Ayrıca bu tesisimizin bir özelliği de var. Tribünlerin alt kısmında spor salonları var. Yani sadece futbol için değil  tribünlerin alt kısmında salonlar var. Dolayısıyla salon sporları ve antremanlar için güzel oluyor. Bunların hepsi Niğde’ye yapılacak stadımızda olacak.  Bir başka özelliği ise karşılıklı olduğu için ilerde büyütme özelliği de olacak’’ dedi

Bakan Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü, "Bunlar sahtekarlığı da başka boyutlara taşıdılar. Bir ülkede başbakanın imzasını taklit etmek kimin haddine düşmüş. Bunlar boyut değiştirmeye başladı. Bu işi rejim tartışmasına getirmeye çalışıyorlar. Cumhuriyet'in kurulduğu 1923 yılında rejim tartışması bitti. Türkiye Cumhuriyeti devleti o gün kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, sosyal, laik bir hukuk devletidir. Bitti, bunu tartışan yok. 2002'den beri yol almaya çalıştığımız, koşmaya çalıştığımız projeler ve ihracatlar da hep önümüze bir takım bürokratik engeller çıkarmaya çalışanlar oldu. O mevzuatın burasında o kanunun burasında onu böyle yapmayalım, genelde memur arkadaşlar, bürokrasideki arkadaşlar bir işin nasıl yapılacağını değil, nasıl yapılmayacağını anlatırlar. Ben bürokraside görev yaptım. Burada bürokrasiden gelmiş milletvekilimiz de var. Dolayısıyla bu anlamda baktığımızda yönetim sistemini değiştireceğiz diyoruz" dedi.

Anayasa kitapçığının atılması olayına da değinen Kılıç konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Sonra ne oldu? Ülkenin ekonomisi çöktü. Kim yaptı peki? Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Bülent Ecevit’e bir kitap attı. Şimdi gelelim işin en ince noktasına. Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanı olduğunda kimin desteğiyle seçildi? Rahmetli Bülent Ecevit’in. Peki sistem içerisinde olup da bizim getireceğimiz sistemi eleştirenler ne diyor? Bu sistem gayet güzel işliyor, diyorlar. Burada erkler ayrılığı var, diyorlar. Nerede işliyor bu sistem?"
Bakan Kılıç programdan sonra Niğde Valiliğini, Niğde Belediye Başkanlığını ve Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüsünde bulunan Sultan Kılıçaslan Kız Yurdunu geçerek incelemelerde bulundu.
 
Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesi’ne geçerek, burada kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in kabri başında dua etti.
 

 
 
Editör: TE Bilişim