Hafta sonu bir dizi toplantı ve açılışlara katılmak üzere ilimize gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Niğde Grand Otelde Sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. Ertesi gün Niğde ve Bor Organize Sanayi Bölgesinde çeşitli temaslarda bulurken Niğde Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 2. Etap bina açılış törenine katıldı.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Cumartesi günü akşam saatlerinde ilimize ziyarette bulundu. Bor İlçemiz girişinde karşılanan Bakan Yılmaz aynı gün akşam Niğde Grand otelde Niğdeli sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi. Geceyi Niğde’de geçiren Bakan Yılmaz ertesi gün Valilik, Belediye ve Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
 Bakan Yılmaz’a yemekte Bor Söğürmesi ikram edildi.
Makam ziyaretlerinin ardndan Niğde Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren iplik fabrikaları gezen Bakan Yılmaz fabrika iplik fabrikalarını gezerek çeşitli incelemelerde bulunda.
Niğde Valisi Alim Barut'u ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgi alan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada da yönetim anlayışı olarak sorunları yerinde tespit etmeyi benimsediklerini kaydetti.
Daha sonra Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret eden Yılmaz, burada da belediyelerin etkin hizmet üretebilmeleri için mali durumlarını iyi yönetmeleri gerektiğini, Hükümet olarak belediyelere imkanlar ölçüsünde ellerinden geldiği kadar destek olduklarını söyledi. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Torba Tasarı'' olarak adlandırılan bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısındaki düzenlemelerde herhangi bir affın söz konusu olmadığını, düzenlemenin, borçlarını ve vergilerini ödeyen vatandaşların cezalandırılması anlamına gelmediğini belirtti.
Gazetecilerin torba tasarıya ilişkin sorularını yanıtlayan Yılmaz, birçok alanda düzenleme içeren bu yasanın, işletmelerin ödeme kolaylığı elde etmesini ve vatandaşların rahatlamasını sağlayan düzenlemeler içerdiğini bildirdi.
''Tabi, burada bir af söz konusu değil. Geçmişte ödenmemiş birtakım cezalar ve borçların enflasyon oranıyla yapılandırılması ve taksitlendirilmesiyle ödeme kolaylığı getiren bir düzenleme. Dolayısıyla borçlarını, vergilerini ödeyen vatandaşlarımızı cezalandıran bir mahiyette değil ama bir şekilde sıkıntı yaşamış, ödeme yapamamış, bu yüzden yüksek ceza ve faizlerle karşılaşmış vatandaşlarımızı ve işletmelerimizi rahatlatan bir düzenleme. Özellikle kriz sonrası dönemde daha da bir rahatlama sağlayacağını düşünüyoruz.
Niğde OSB’de yaptığı kısa bir gezinin ardından Niğde Üniversitesi Kampus alanına geçen Bakan Yılmaz ve Beraberindeki heyet burada Niğde Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 2. Etap bina açılış törenine katıldı.
2. etap Binasının açılış kurdelesini Niğde Valisi Âlim Barut, AK Parti Milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, İsmail Göksel, MHP Niğde Milletvekili Mümin ve Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür ile birlikte kesen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, açılış töreninin ardından üniversite bünyesinde oluşturulan araştırma laboratuarlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Yılmaz burada yaptığı açıklamada üniversiteler bilim yuvaları burada teknolojiye önem verirken Ar-Ge içinde çalışmaların devam etmesi gerekmektedir” dedi.
Hükümet olarak Ar-Ge çalışmalarına büyük ölçüde önemsediklerini belirten Bakan Yılmaz çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir dedi.
Bakan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti, “Özellikle 2009 yılında dünyada ekonomik kriz yaşanırken, biz Türkiye olarak AR-GE ye yatırım yaptık dünyada birçok ülke ekonomik kriz ile uğraşırken yani ar-ge harcamalarını kısarken biz tam tersini yaparak ar-ge’ye büyük yatırımlar yaptık çünkü hükümet olarak ar-genin önemini biliyoruz ve ar-ge’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Bakan Yılmaz üniversitede de gerçekleştirilen törenin ardından Bor Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Yılmaz kara yolu ile Bor’dan Ankara’ya hareket etti.
Editör: TE Bilişim