Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Ak Parti seçim merkezinin açılışında konuştu.  


  Bakan Arslan, Niğde'ye yapılan yatırımları aktardıktan sonra Havalimanı projesinin hangi aşamada olduğunu açıkladı ve isminin de belli olduğunu belirtti.

 HAVAALANININ İSMİ ÖMER HALİSDEMİR OLACAK
Bakan Arslan, yatırım programına alınıp yapımına başlanılacağını söyledi.
 
Arslan, ‘‘Havayolu anlamında ülkemiz çok güzel bir notaya geldi. Şöyle bir hedefimiz var. Bir insan çıktığının 10 kilometre yakınında bir havalimanı olsun. Ülkemiz gerçek anlamda hava yolunu halkın yolu yapmak için çalışmaları kapsamında 2017 yılı sonunda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatı Niğde Havalimanının projesini yapın ve başlayın. 2018 yılında yatırım programına kondu. İhalesi yapıldı. Fizibilitesi yapılıyor, ÇET’i yapılıyor projeleri yapılıyor. Bu sene içerisinde bunları bitirip yatırım programına alıp kısa sürede kazmayı vurup Niğde Havalimanının da 64. Havalimanı olarak ülkemize kazandıracağız. 2750 metre pist boyu, 30 metre genişlik ve 4 uçağın girebileceği bir apronuyla projesi hazırlandı. 15 bin metrekarelik terminal binasıyla yani yılda 2 milyon yolcu kapasiteli bir terminal projesi hazırlandı. Proje bu sene bitiyor ve sıra yapımına başlanıyor. İsmide Ömer Halisdemir olacak’’ dedi.

NİĞDE - ANKARA OTOBANI NİĞDE'YÖNÜNDEN DE YAPIMI BAŞLAYACAK

Diğer yandan, Ankara - Niğde Otobanının Yeşilgölcük yönünden yapımının durması ve Ankara Gölbaşı'ından yapımına başlanması hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Bakan Arslan;  Niğde’den başlayarak Adana Gaziantep’e kadar otoyol var. Ankara Niğde arası eksik idi, geçen yıl yaptığımız ihale sonucunda yap işlet devret modeliyle yapılmak üzere yaklaşık 1 milyar 30 milyon Euro’luk ki bugün ki kurla yaklaşık 5,5 milyar Türk liralık bedelli ihalesi yaptık ve geçen sene ağustosta işe başlandı. Ağırlıkla Ankara tarafından başlandı. Ancak bunun sebebi Niğde tarafında devam eden kamulaştırmalarda 2-3 aylık daha süremiz var. Kamulaştırma biter bitmez Niğde tarafından da başlayacağız. Amacımız bu yolun tamamında şantiye halinde 277 kilometrenin tamamında çalışmak. 57 kilometrelik bağlantı yoları var aynı şekilde. Böylece Niğde Ankara arası 2 yıllık gibi kısa sürede bitirmek ve Edirne’den, Gaziantep’e kadar otoyolu kesintisin hale getirmek.  Bakanlığımızın 7 adet projesi inşaat halinde olup bu 7 adet projemizin bedeli 346 Milyon Türk lirası” dedi.

 
Editör: TE Bilişim