CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı görüşmelerinde Niğde Adliye Binasını bir kez daha gündeme taşıdı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sözlü olarak Adliye Binasını soran Gürer şöyle dedi: “Niğde adliye binasının açılış tarihi ikinci kez verilmişti, ‘Haziran 2017'de açılacak’ dendi. Ancak şu anda inşaat bitmedi. Niğde adliye binası hangi tarihte tamamlanacaktır?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer inşaat alanını gezmiş ve Haziran 2017’de açılacağı belirtilen binada çalışmaların tamamlanmadığını yerinde saptamıştı. Durumu Bakana ileten Gürer’e Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yanıt verdi. Bakan Gül: “Niğde Adliye Binasının 2 Kasım 2017’de tamamlanması hedefleniyor. Yılsonuna kadar biz de onun takipçisiyiz. Adliye binamız olsun, diğer inşaatlarımız olsun yoğun ve hummalı bir şekilde çalışmalarımız yapılıyor. Kaldı ki olağanüstü hâl ile Bakanlığa verilen yetkilerle hızlı bir şekilde bu tür binalar yapılıyor, bizler de Bakanlık olarak bunun takibini yapıyoruz” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “AKP Adalet binasını yaptığını söylüyor sanırsınız ki Niğde’de Adliye Binası bugüne kadar yoktu. Adliye Binamız yıllardır hizmet veriyor, tek sorun yetersiz kalması. Yetersiz kalmasının sebebi Nüfus artışı, bunun yanında AKP hükümetleri döneminde artan dava ve sorunlar yeni binaları ihtiyaç kıldı. Bu binalar devletin halktan topladığı vergiler ile yapılıyor. AKP’nin cebinden para harcayıp yaptığı yok. Devlette devamlılık esastır. Kim iktidarda ise ihtiyaç olanı o yapmak zorundadır” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim