Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Niğde’de partisinin mitingine katıldı.

Haber: Selim GÖKEL

Fotoğraf; Yasin YURTMEN BASAYEV

Video: Fatih ÖZATA

MİTİNGDEN FOTOĞRAFLAR VE  NOTLAR AŞAĞIDA

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli Niğde Cumhuriyet Meydanında kalabalık ve bir partili topluğuna hitap etti.

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Niğde’de 28 derece sıcaklıkta güzel bir hafta sonunda bir saat gecikme ile geldiği Niğde Cumhuriyet meydanında yaklaşık 8 bin kişiye hitap etti.

HÜKÜMETE VE CUMHURBAŞKANI’NA VERDİ VERİŞTİRDİ

MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli ‘Birlikte atacağımız her adım daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye’ye doğru yol aldık. Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir döneme başlangıç ile sizde bize katılın. AKP’ye oy veren kardeşim ülkemiz kötüye gidiyor, artık siyasi taassup ve birlikte hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP aldığı oyu kötüye kullanmış Türkiye’yi harabeye çevirmiştir. AKP’ye destek veren kardeşim ülken için milletin için vatan ve geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Asgari ücretin yarısı kadar 700 TL civarında aile desteği vereceğiz. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim size ödenen aylığı 300 TL’ye çıkaracağız. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelere Sosyal bakım yardımı helalinden vereceğiz. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak istihdam oluşturmak amacıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Gelir dağılımında ki adaletsizliği gidereceğiz, kamuda sözleşmeli geçici 4B’li, 4C’li vekil ve benzeri şekilde istihdam edilenlerin alayını kadrolu yapacağız. Bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız. Milli birliğimiz ve kardeşliğimiz güçlendirecek yeni bir Ana yasayı inşallah hazırlayacağız. Temiz siyaset, dürüst üretim için Bizimle Yürü Niğde’ dedi.

NİĞDE’NİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli Niğde ile ilgili yaptığı konuşma da ise: Niğde’de hüzün hakimdir. Niğdeli vatandaşlarıma verilen sözlerin hiç biri tutulmamıştır. 1996 yılında temeli atılan Havalimanı hayal olmuştur. Niğdeli hayal kırıklığı yaşamıştır. AKP’nin 2003 yılında verdiği patates tohumları patates uyuzu hastalığına yol açmıştır. Patates üreticileri perişandır. Fakat Milliyetçi Hareket Partisi patatesi çuvaldan çıkartıp,  üreticinin yüzünü güldürecek. AKP’yi demokrasi çuvalına sokacak. Tarımsal alanların sulanmasında kullanılan elektrik bedellerinin fahiş fiyatlarla çiftçilere fatura edilmesi zulümdür. Biz bu zulmün önüne mutlaka geçeceğiz. Ekim arazilerimizin sulanması için kuyulara kota konulması ve bunların bir sayaçla takip uygulaması köylümüze zorbalıktır. Allah’ın izni ile bunu da düzelteceğiz. Tarım ve Hayvancılık kredilerini adaletli şekilde dağıtıp, haksızlık ve usulsüzlüğü engelleyeceğiz. Yıllardır süren Akkaya Barajı kaynaklı şehir ve üniversiteyi pis kokulara boğan açmazı. Ayrıca Bor’un tarım arazilerine zehir yayan arıtma rezaletini yok edeceğiz. Milliyetçi Hareket Niğde için vardır. Ecemiş Suyu ile ilgili beklentiyi, Otoban yapımı ile ilgili özlemi biliyoruz. AKP sahnenin önünde faiz lobisi ile itişmiş arkada ise milletimizin cebinden aşırılan, sofrasından çalınan, ekmeğinden bölünen hasılatı para baronları ile bölüşmüştür.”dedi.

 

Mitingden Notlar: Mersin mitinginin ardından Niğde’ye gelen Dr. Devlet Bahçeli miting saati olarak belirtilen 16:30’da meydanda olması gerekirken tam bir saat gecikmeli olarak seçim otobüsüne çıktı. Diğer illerde seçim için özel hazırlanmış seçim tırı ile miting yapan Dr. Devlet Bahçeli Niğde’de Hilal1 isimli otobüste konuştu. Herkesin merak ettiği kalabalık ise sadece Borhaber.net objektiflerinden görüntülendi. Diğer partilerin mitinginin aksine seçim otobüsü farklı bir alana konuşlandırıldı. İstasyon Caddesi ve Grand Hotel önü Dr. Devlet Bahçelinin kası bir süre dinlendiği Grand Hotel’den giriş ve çıkışı için   vinç ve bariyerlerle kapatılmıştı. Kalabalık Bor Caddesi üzerine yoğunlaştırıldı. Güzel bir Pazar günü, şölen gibi bir miting yaşandı.

MHP Niğde Milletvekili aday adayları Dr. Devlet Bahçeli konuşmasından önce sadece seçim otobüsünün üzerine çıkarak tanıtıldı. Diğer partilerin aksine Dr. Devlet Bahçeli’nin konuşması ve sonrasında adaylardan hiç bahsedilmedi. Niğde’nin sorunlarına da değinen Dr. Devlet Bahçeli Patates üreticisinin sorunları ve Akkaya Barajı çevre kirliliğine ve Ecemiş Suyuna da değindi. Hükümeti çok sert bir dille eleştiren Bahçeli’nin bu sert eleştirileri meydanda toplanan heyecanlı partililer tarafından büyük alkış aldı. Seçim beyannamesinde yer alan konulara da değinen Dr. Devlet Bahçeli konuşmasının büyük bölümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiriye ayırdı. Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’ndan bahsetmenin de gereksiz olduğunu belirtti.

MHP’den aday adayı olan ancak seçim çalışmalarına katılmayan eski milletvekili Mumin İnan ise mitingi Grand Hotel kapısı önünden kendisine yakın partililer ile izlediği görüldü.

Basına gecikmeli de olsa,  çok dar ve uygun olmayan bir yer ayrılmış.  Meydanda bulunan kalabalığın heyecanı, MHP’nin Niğde’de etkin ve güçlü bir parti olduğunu gösteriyor.

 Haber metni ve fotoğraflar izinsiz alınamaz

http://www.borhaber.net/siyaset/bahceli-nigde-mitinginde-sert-konustu-h16774.html

Posted by Bor Haber on 17 Mayıs 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim