İkinci dönem için mazbatasını alan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi halkın belediyesi, biz de halkın Belediye Başkanıyız" dedi.



30 Mart Yerel seçimlerinde ikinci kez Niğde Belediye Başkanı seçilen Faruk Akdoğan, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hüseyin Uğurlu ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Kıymet Akpınar'dan aldı.
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kardeşi olan Gümüşler Kasabası Belediye Başkanı Bayram Akdoğan ile birlikte aldığı mazbatasının ardından adliye binası önünde meclis üyeleriyle birlikte fotoğraf çektirdiler.
 
AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İlçe Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Adliye Sarayı'na gelen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mazbatasını aldıktan sonra Belediye önünde düzenlenen mazbata törenine katıldı.
 
Dualar edilerek kurban kesilen törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından teşekkür konuşmaları yapıldı.


Niğde kadir kıymet bildiğini gösterdi

Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir; "Bu gün çok önemli bir gün. Başkanımız yeni 5 yıla başlıyor. Başkanımızla birlikte Niğde yeni bir döneme giriş yapıyor bu gün. Bundan sonra Başkanımızın ve ekibinin, Belediye Meclis Üyelerimizin omuzlarındaki yük daha da fazla. Çünkü ikinci dönem ilk dönemde yapılanlardan çok daha fazlasını yapmak gerekir. Biz hep yaptıklarımızı anlattık. Çok fazla vaat de bulunmadık. İnşallah 5 yılın sonunda da bir önceki 5 yılla kıyaslanmayacak işler yapılacağından hiç bir şüphemiz yok. Niğde kadir kıymet bilir demiştik. Niğde kadir kıymet bildiğini gösterdi. Bütün Niğdeli hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Milli iradeye de sahip çıktılar. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler de AK Parti teşkilatı olarak biz de kadir kıymet biliriz. Biz de Niğdeli hemşerilerimizin kıymetini çok iyi bileceğiz. Bundan emin olsunlar. Bu seçim zaferinde emeği geçen başta teşkilatımız olmak üzere gecesini gündüzüne katarak bayrak asan gençlik kollarından, çalmadık kapı bırakmayan kadın kollarımıza, ana kademe ve Seçim Koordinasyon Merkezinde görev alan bütün arkadaşlarımıza hepsine çok teşekkür ediyorum. Ne yapıldıysa onların sayesinde oldu. Sabaha kadar 30 Mart gecesi uyumadılar. Hiç kimse sandık sonucunu almadan gelmedi. Önce Allah'ın izniyle sonra teşkilatımızın yardımıyla bu günü yaşıyoruz. Önümüzdeki 5 yılın Niğde'nin daha uzun yıllarına ufuk açacağına inanıyorum" dedi.


Beraber çalışacağız, bu kervanı beraber yürüteceğiz

Belediyenin kapısının herkese her zaman açık olacağını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yeniden ikinci dönemde üzerimize tatlı bir yük yüklenmiş oldu. Tabi bu yükü en iyi şekilde taşımak için 5 yıl gece gündüz demeden gayret göstereceğiz, çaba göstereceğiz. Beraber çalışacağız, bu kervanı beraber yürüteceğiz. Nasıl ki 30 Marta kadar seçimlere kadar beraber çalıştık, tüm teşkilat mensuplarımızla ve partimize gönül vermiş arkadaşlarımızla hep beraber taşın altına elimizi koyduk, ipi hep beraber nasıl göğüslediysek bundan sonra da tüm Niğdeli hemşerilerimizle beraber çalışmaya, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kapımız herkese açık

Başkan Akdoğan; "Belediye Başkanlığı hem önemli, önemli olduğu kadar da kutsal bir görev. Görevimizin ağırlığını, önemini biliyoruz. Farkındayız. Bir dönemi geride bıraktık.Şimdi ikinci döneme giriyoruz. Elbette ilk dönemle ikinci dönem arasındaki farklılığı hep beraber koymamız lazım. Şunun bilinci içerisindeyiz. Birinci sorumluluk ve yük benim üzerimde olduğunu ve bizimle beraber Belediye Meclis Üyesi olan kardeşlerimizin üzerinde olduğunun bilinci içerisindeyiz. Yeni dönemde 2009 yılından 2014 yılına kadar olduğu gibi bu günden sonra da herkesi kucaklayacağız. Bir parti listesinden seçildik ama tüm Niğde'nin Belediye Başkanıyız. Partili Partisiz, MHP'lisi ile CHP'lisi ile, Sadet Partilisiyle, Büyük Birlik Partilisiyle hep beraber onları da kucaklayarak hizmetimiz insanımıza ve Niğde'mize olacak. Ayrım gözetmeyeceğiz. Ne Belediyenin içerisinde ayrım gözeteceğiz. Ne de dışarıdaki hizmetlerimizde ayrım gözetmeyeceğiz. Herkese Eşit olacağız. Eşit muamele yapacağız. 30 Marta kadar olan dönemi de iyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla, doğrusuyla, yanlışıyla rafa koyacağız" şeklinde konuştu.


Kapımız 5 yıl boyunca hiç bir zaman kapanmayacak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hizmet dönemi başladı. Hizmette yarış dönemi başladı. Bu yarışı da 5 yıl önümüzdeki dönemde en iyi şekilde sürdüreceğiz. En iyi şekilde bu kervanı yürüteceğiz. Siyaset ve makamlar hizmet için var. Biz siyaseti hizmet yapabilmek için yapıyoruz. Bu makamlar işgal ediliyorsa hizmet yapabilmek için işgal ediliyor. Biz bu bilinçle 'Halka hizmeti Hakk'a hizmet' sayan düstur ve anlayış içerisinde çalışmamızı devam ettireceğiz. Hepiniz sağ olun hepiniz var olun. Bundan sonra da kapımız 5 yıl boyunca hiç bir zaman kapanmayacak. Belediyede olduğumuz müddetçe her gelen hiç kimseyi aracı olarak kullanmadan bize ulaşabilecek. Bundan sonra Niğde Belediye Başkanının odası ve Başkan Yardımcılarının odası kapanmayacak. Her gelen, kim olursa olsun, ister köyden gelsin, ister şehirden gelsin, ister şehir dışından gelsin Başkan Yardımcısı ve Başkanla hiç randevu almadan görüşebilecek" dedi.


Halkın Belediye Başkanıyız


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hizmeti hep beraber yapacağız. Niğde Belediyesi halkın Belediyesi ve biz de halkın Belediye Başkanıyız ve halkımız müsaade ettiği sürece Belediye Başkanı olmaya devam edeceğiz. İnşallah sizleri mahcup etmeyeceğiz. Niğde'mizde 2014 seçim beyannamemizin içerisinde neleri dile getirmişsek 5 sene sonra daha fazlasını yaptığımızı ömrümüz olur nasip olursa hep beraber göreceğiz. Amacımız hizmet etmek. Amacımız insanımızı mutlu etmek, şehrimizi geliştirmek. Marka şehir olma  yolunda her gün duvarın üzerine bir taş daha koymak tüm amaç ve gayemizdir" şeklinde konuştu.

Kesintisiz hizmet devam ediyor


Kent meydanında düzenlenen mazbata töreninin ardından yoğun kalabalığın tebriklerini kabul eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yürüyerek belediye binasına gitti. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan belediye meclis salonunda ve makam odasında da gün boyu tebrikleri kabul etmenin yanı sıra halkın istek ve sorunlarını da dinleyerek çözümü için ilgili birimlerine talimat verdi.



Editör: TE Bilişim