Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan'ın  Ayasofya Camiinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu anda yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etttiği ve bu çirkin konuşma toplumda infial uyandırmıştı. 

CHP Niğde İl Yönetimi, bugün Niğde Adliyesine giderek camii imamı Mustafa Demirkan hakkında Ayasofya Camii'ndeki programda Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve Niğde Belediye Meclis Üyesi  Erdal Aydoğan ile birlikte Niğde Adliyesine giderek, Atatürk'e yönelik ifadeleri nedeni ile imam Mustafa Demirkan hakkında “Atatürk'ün hatırasına alenen hakaretten” suç  duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Ayasofya’da önceki günkü programda eski imam Mustafa Demirkan, Erdoğan’ın da dinlediği sırada “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullandı. 

Demirkan, Erdoğan gibi Rize’nin Güneysu ilçesi doğumlu. Demirkan’ın oğlunun 2014’teki düğününde nikâh şahitliğini Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yapmıştı. Demirkan’ın, cenaze töreni pandemiye karşın yoğun katılımla gerçekleşen YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç’ın hem öğrencisi hem de dünürü olduğu biliniyor. 

VERGİ MUAFİYETİ

Demirkan, memleketi Güneysu’da kurulan Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı’nın da Mütevelli Heyeti’nde yer alıyor. Başkanlığını AKP’li Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer’in yaptığı vakfın bir diğer Mütevelli Heyeti üyesi ise Ahmet Minder. Minder, 2019’da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. Minder’in kızı Saadet Nur Minder ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levent Soylu ile evli. Çiftin nikâh şahitliğini, Erdoğan ile eski Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Erdoğan’ın, 42. Olağan Genel Kurulu’na tele konferans yöntemi ile katıldığı vakfa 2017’de vergi muafiyeti verildi.

Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar
Editör: TE Bilişim