YSK'nın 12 adaya ilişkin veto kararı Türkiye'yi karıştırdı. Yurt genelindeki protesto gösterilerinde kaydedilen iki görüntü var ki protestocuların asıl amacını bir kez daha gözler önüne serdi. İstanbul'daki gösterilerle bir gösterici Türk bayrağını indirdi, Diyarbakır'da ise Atatürk büstüne saldıran eylemci, büste Öcalan'ın posterini astı!

ÇOK AZ SİTEDE  OLAN VİDEO SAYFANIN DİBİNDE…

Diyarbakır'da sabah saatlerinde başlayan KCK davası nedeniyle yer yer gerginlikler sürerken, Belediye önünde polise molotof ve havai fişek atan gruba poliste sert müdahale etti.

Kalabalık grup polisin kovalamacası sonucu Dağkapı Meydanına gelirken, meydanda bulunan Atatürk büstüne sarı, kırmızı, yeşil renklerde afiş ve Atatürk büstünün yüz kısmına da İmralı Cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan'ın posteri asıldı.

ATATÜRK BÜSTÜNE ÇİRKİN SALDIRI

Polisler gruba müdahale ederken, polis elindeki bıçak ile posteri keserek Atatürk büstünden çıkarttı. Diyarbakır'da sabah saatlerinde itibaren çıkan olaylarda polise taş ve molotoflu saldırı gerçekleştiren 81 kişinin şuana kadar gözaltına alındığı öğrenildi.

TÜRK BAYRAĞI İNDİRİLDİ

YSK'nın 12 adaya ilişkin veto kararını protesto etmek üzere Taksim'den Aksaray'a yürüyen BDP yandaşları, metro istasyonu girişindeki direkte asılı olan Türk Bayrağı'nı indirip yere attı. Bayrağın yere atılmasının ardından bazı göstericiler BDP bayrağı sallayarak eylem yaptı. Türk Bayrağı, grup içerisindeki bazı göstericilerin tepki göstermesi üzerine tekrar yerine asıldı.


DEVLET BAHÇELİ'den Sert Eleştiri "ŞEREFSİZLİK, ALÇAKLIK"...

YSK'nın 12 bağımsız adayla ilgili yasak kararı sonrası başta İstanbul olmak üzere, Diyarbakır, Van ve Hakkari'de BDP yanlıları gösteriler düzenledi. Çatışmaların yaşandığı, molotof kokteyllerinin havalarda uçtuğu gösterileri değerlendiren Devlet Bahçeli, 'Alçaklık, şerefsizlik' yorumunda bulundu..

Bahçeli, '12 Eylül sadakat ve ihanet arasında bir tercihe sahne olacak. Gösteriler, bölücü hainlerin devlete karşı meydan okuma ayaklanma provasıdır.' dedi..

MHP'nin internet sitesinde yer alan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

PKK MAŞALARININ SOKAK EYLEMLERİ

Yüksek Seçim Kurulu’nun bazı bağımsız adayların milletvekili seçilme yeterliliği olmadığı hakkındaki kararından sonra başlatılan tartışmalar ve PKK maşalarının sokak eylemleri Türkiye’nin karşısındaki ihanet kuşatmasının boyutlarını acı bir şekilde göstermiştir.

CHP AÇILIMA YARDIM EDECEK..

YSK’nın kararı karşısında bazı siyasi partilerin ucuz bir fırsatçılık anlayışıyla sahte demokrasi havariliğine soyunmaları, Anaysa ve kanunların açık hükümleri ortadayken Anayasal kurumları yıpratarak ve hedef alarak PKK maşalarının ve Türk polisine tokat atmaya yeltenenlerin sözde demokratik haklarının avukatlığını yapmaları her yönüyle ibret ve esef vericidir. AKP ile CHP’nin bu konuda da görüş ve ağız birliği içinde bulundukları ve yeni CHP’nin seçimlerden sonra Başbakan Erdoğan’ın PKK açılımının ilerletilmesinde kendisine payanda olacağı anlaşılmaktadır.

DİYARBAKIR'DA ATATÜRK POSTERİNE ÖCALAN MASKESİ TAKILMASI ŞEREFSİZLİK

● Terör örgütünün siyasi kolu olarak faaliyet gösteren malum siyasi partinin YSK kararı sonrası direniş çağrısında bulunması ve buna uyan sokak eşkıyalarının şiddet eylemleri, bölücü hainlerin devlete meydan okuyan ayaklanma provasıdır. İstanbul’daki şiddet eylemlerinde şerefli Türk bayrağına el uzatılması ve Diyarbakır’da büyük Atatürk’ün büstüne İmralı canisinin posterinin asılması Türk milletinin sabrını taşırma noktasına getiren şerefsizlik ve alçaklıktır. Türk milletinin sinir uçlarıyla oynayan hainlere ve bunların hamilerine bu alçak tahriklerin bedelinin çok ağır olacağını ve görecekleri karşılığın altında ezilip yok olacaklarını hatırlatmak isteriz.

12 HAZİRAN SADAKAT VE İHANET TERCİHİ OLACAK

● PKK açılımı ile bölücü hainlere ümit veren, İmralı canisini siyasi çözüm ortağı kabul ederek teröristbaşı ile gizli pazarlıklar yürüten ve etnik bölücülerin cüret ve cesaret kaynağı olan Başbakan Erdoğan şimdi eseriyle iftihar edebilir. Sadakatle ihanet arasında bir tercihe sahne olacak 12 Haziran 2011 seçimleri bu bakımdan da Türkiye için bir kader seçimi olacaktır.


Editör: TE Bilişim