CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Eylül 2012 tarihinde yapılan, Veri Hazırlama Kontrolü İşletmeni (V.H.K.İ.) sınavında başarılı olduğu halde 2 yıldır atanamayan işletmenlerin sorununu parlamento gündemine taşıdı…

 

CHP’li Şafak, 2 yıldır atanamayan Veri Hazırlama Kontrolü İşletmenlerinin (V.H.K.İ.) sorununu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun dikkatine getirerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

 

Doğan Şafak, başarılı oldukları halde atanamayan V.H.K.İ. Kadrosuna neden atama yapılmadığını Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na sordu.

 

Şafak yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi: “2012 yılında Veri Hazırlama Kontrolü İşletmeni Kadrosu için yapılan sınavda kaç kişi başarılı olmuştur? Bu kişilerin kaç tanesinin ataması yapılmıştır?” ve “2012 yılında Veri Hazırlama Kontrolü İşletmeni Kadrosu için yapılan sınavda başarılı olduğu halde ataması yapılmayan kaç kişi bulunmaktadır? Başarılı olan bu kişilerin atamaları ne zaman yapılacaktır?”

 

Maliye Bakanlığı Kaç Kadro Tahsis Etti…

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, dikkatine getirilen, kendisinden bireysel ya da toplumsal konularda destek isteyen herkesle, her sorunla yakından ilgilendiğini ifade ederken, hakkıyla kazandıkları, başarılı oldukları halde umutla atanmayı bekleyen Atanamayan Veri Hazırlama Kontrolü İşletmenlerinin de yanlarında olduğunu dile getirdi.

 

CHP’li Vekil yazılı önergesinde Bakan Müezzinoğlu’nu soru yağmuruna tuttu.

Şafak, “Bakanlığınızca, bahsi geçen sınavda 70.00 puan üzeri alıp ataması yapılmayanlar için 2014 yılı içerisinde bir yerleştirme yapılacak mıdır?” ve “Maliye Bakanlığı konu ile ilgili bakanlığınıza kaç kadro tahsis etmiştir?” diye Sağlık Bakanına sordu.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “ Yazılı soru önergeme cevap gelir gelmez, Atama bekleyen Veri Hazırlama Kontrolü İşletmenleri ile basın ve sosyal medya aracılığıyla, gelen cevapları hemen paylaşacağım. Önergeme olumsuz bir yanıt gelirse, atamaların bir önce yapılması için her fırsatta Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun dikkatine bu sorunu getireceğim” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Sayın Doğan Şafak’ın yazılı soru önergesinin tam metni:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.

Doğan ŞAFAK

Niğde Milletvekili

 

Bakanlığınızın bünyesinde istihdam edilmek üzere 1 Eylül 2012 tarihinde, Veri Hazırlama Kontrolü İşletmeni Kadrosu için sınav yapılmıştır. Sınav sonuçlarında 70.00 tam puan üzeri alan kişiler başarılı bulunmuştur.

 

Bu çerçevede;

1- 2012 yılında Veri Hazırlama Kontrolü İşletmeni Kadrosu için yapılan sınavda kaç kişi başarılı olmuştur? Bu kişilerin kaç tanesinin ataması yapılmıştır?

 
2- 2012 yılında Veri Hazırlama Kontrolü İşletmeni Kadrosu için yapılan sınavda başarılı olduğu halde ataması yapılmayan kaç kişi bulunmaktadır?Başarılı olan bu kişilerin atamaları ne zaman yapılacaktır?



3- Bakanlığınızca, bahsi geçen sınavda 70.00 puan üzeri alıp ataması yapılmayanlar için 2014 yılı içerisinde bir yerleştirme yapılacak mıdır?

4-   Maliye Bakanlığıkonu ile ilgili bakanlığınıza kaç kadro tahsis etmiştir?



Editör: TE Bilişim