Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Ömer Fethi Gürer, Dr Sevgi Özbek ve Ramazan Ertan seçim çalışmalarına devam etti.

 

CHP Milletvekili adayı Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer CHP “Önce Türkiye”  seçim bildirgesinde de yer alan Askerlikte  geçen sürenin sigortalı sayılması ve asker  harçlığı ile ilgili  yapacakları konusunda açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer şöyle dedi-“ Er ve erbaşların askerlikte geçirdikleri dönem sigortalı sayılacak, primleri devlet tarafından ödenmesi sağlanacak, Er ve Erbaşlara  ödenen  harçlıkları artıracağız, Bu kapsamda  çavuş onbaşı ve er harçlıkları 354 Tl,340 Tl ve 333 TL’ye  yükselteceğiz, Bu sayede  er ve erbaşların askerlikte  geçirdikleri dönemde ailelerine yük olmalarını engelleyeceğiz. Er ve erbaşların işsizlik sigorta primleri askerlik süresince hazineden ödeyeceğiz, Askerlik dönüşü iş bulamayan yurttaşlarımıza altı aya kadar  işsizlik  ödeneğinden  yararlanmalarını sağlayacağız”dedi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER YAPILACAKTIR

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer Şehit yakınları ve gaziler ile ilgilide CHP iktidarında yapılacak düzenlemeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Gürer  şöyle dedi-“  Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanlığı’na  bağlı Şehit Yakınları ve  Gazileri Daire  Başkanlığı’nı,”Şehit Yakınları ve Gaziler  Genel Müdürlüğü”olarak  yeniden yapılandırılacak ve doğrudan Başbakanlık’a bağlanacaktır. Şehit yakınları ve gazilerin, kamu kurumlarıyla ilişkilenmeden bütün işlerini “Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü”tarafından görevledirilecek”hayat danışmanlarına”yaptırabilmeleri sağlanacaktır. Hiçbir  şehit eşinin,eşi yoksa  anne  ve babasının ya da  gazinin, net aylık geliri en düşük net memur maaşından aşağı olmamasını güvence  altına alacağız, Tüm  şehit  aileleri ve gazilere  ömür boyu  yeşil pasaport vereceğiz, Tüm gazilerin sağlık güvencelerini,milletvekilleriyle eşit  seviyeye getireceğiz . Şehitlerin,18 yaşından büyük olan ve öğrenci olmayan tüm çocuklarını, kamu kurumlarında istihdam edilmelerini sağlayacağız. Gazilere ikinci iş hakkı ve 3000 günde emeklilik hakkı vereceğiz. Gazi ve şehit çocuklarının okullarda üniversitelerde burslu olarak okuyabilmesi için gerekli yerleştirme ve finans planlamasını, Şehit Yakınları ve Gazileri Genel Müdürlüğü eliyle yapacağız”dedi. 

Editör: TE Bilişim