Bor ilçesi Armutlu Mahallesi Muhtarlığı için ilçenin sevilen simalarından Emekli Öğretmen Nazife Yazar, ben de varım dedi.

Köklü devlet geleneğinin ve demokrasinin mahallelerdeki temsilcileri olan muhtarlar ve adayları da 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle hummalı hazırlıklarını sürdürüyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi Bor İlçesinde de Muhtar adayları seçim çalışmalarını hızlandırmaya başladı.
Yaklaşık 43 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Bor ilçesi ve memleketimizin değişik il, ilçe ve köylerinde yıllarını insanların daha bilinçli, özgür düşünceleri ile kendi özgüvenini kazanmış, insanı, insanlığı hayatı sorgulayabilen, sağlıklı bireyler yetişmesini amaç edinen, insanlara ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi için yıllarca usanmadan, yılmadan Öğretmenlik Mesleğini yapan Eğitimci Nazife Yazar, Bor ilçesi Armutlu Mahallesinden muhtar adaylığını açıkladı.

Gününün çoğunluğunu ev ve esnaf ziyaretlerine ayıran Yazar, muhtarlık konusunda da oldukça iddialı.

Mahallesinde ki kadın seçmenlerinin desteğini aldığını söyleyen Armutlu Mahallesi Muhtar Adayı Nazife Yazar, "Yaptığım araştırmalara göre mahallemizdeki kadın seçmen oranı erkek seçmenlerden biraz daha fazla. Ben de bir kadın olarak çıktığım bu yolda kadınlardan ilgi görmek ve desteklerini hissetmek oldukça mutlu edici. Günümün birçoğunu ev ve esnaf ziyaretlerine ayırıyorum. Seçime kadar mahallemde sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağım.

Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Eğitimci Nazife Yazar, kadınlarıyla birlikte yükselen toplumların güçlü ve demokrasiyi hakim kılan toplumlar olduğunu belirterek; ‘Türkiye huzurlu, demokratik bir ülke olacaksa bunu kadınlarıyla yükseldiği ölçüde başaracaktır’’ Dedi.
 
Çözüm paydaşımız olacaklar
Bor’un 20 mahallesinin tüm problemlerinde Muhtar ve Azalarını çözüm ortağı yapmak, Bor’da yaşayan hasta, yaşlı, bakıma muhtaç kimseleri tespit etmek ve ilçede ki kız çocuklarının eğitimlerine katkı sunmak olduğunu aktaran Nazife Yazar, Bor’un gelişim ve değişiminde Borlu kadınların büyük katkıları olacağına inandığını ifade etti.

Eğitimci Yazar. Borlu kadınlar ve aileleri ile Armutlu Mahallesi ve Bor bölgesinde ki sorunların tespiti ve çözümü noktasında ki istişareler kadınlarla birlikte devam ediyor. Bor Kent Konseyi oluşumunda Kadınlar “Çözüm paydaşımız olacaklar”
Armutlu Mahallesinde değişim yapmanın zamanı geldi. Bu değişim de benle başlayacak" dedi.

Mahallesinde Sağlık Ocağının olmadığını kaydeden Yazar, "Mahallemizdeki yaşlılarımız için sağlık durumu oldukça büyük bir sorun. Sağlık Ocağı için başka uzak bir mahalleye gitmek zorunda kalıyorlar. Öncelikli olarak bu konuda gerekli kurumların kapısını çalarak çözüm noktasında talepleri yetkililere ileterek, çözüm taleplerin yerine getirilmesinde kurumlar ile mahalle sakinleri arasında köprü vazifesini yerine getireceğim. Sonrasında da kadınlara, engellilere, çocuk ve gençlere yönelik bir kaç projemi hayata geçirmek için var gücümle çalışmak istiyorum.

Mahallemizin sorunları saymakla bitmez ancak bunların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Çünkü bir muhtarın görevi sadece koltuğunda oturup mühür basmak değildir. Sürekli ziyaretler gerçekleştirip vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmek ve gerekli mercilere çözümü için en kısa sürede bildirmektir. Çünkü muhtar mahalleden biridir ki bu asla unutulmamalıdır.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde aday olacak Belediye Başkanı ve Muhtar Adaylarına başarılar dilerken yapılacak seçimlerin Ülkemize Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. " diye konuştu.

Türk Milleti Türk Kadınları ile yükselecektir
Mahalle sakinleri, Muhtar Adayı Nazife Yazar’ın hem bir Eğitimci bayan hem de girişken bir kadın olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Nazife hanım mahallemizde yıllardan bu yana sürekli bizlerle beraber.

Sürekli halkımızın içinde, esnaflarımızı ziyaret eder, ihtiyaç sahiplerinin sorunlarını çözmeye çalışır. Sadece seçimden seçime ziyaret eden diğer adaylar gibi değil. Kendisinin kadın olması da büyük bir avantaj.Biz kendisine inandık, güveniyoruz.  Türk Milleti Türk Kadınları ile yükselecektir Kendisinin sonuna kadar yanındayız ve seçimlerde de bu desteğimizi sandığa yansıtacağız" ifadelerini kullandılar.


 
Editör: TE Bilişim