Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de vatandaşlarla buluştu.

                Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’de esnaflarla görüştü, Kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet etti. Bazı dernek ve sendikalara ziyarette bulundu.

                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl ve İlçe yöneticilerinin de yer aldığı ziyaretlerde, yaptıkları çalışmaları anlattı.

                Niğde’de kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülke sorunları ve Niğde sorunlarına değindi. “Niğde sorunlarının çözüm bulması için çalışıyoruz” dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde ilinde her kesimi ilgilendiren önemli sorunların bulunduğuna değindi. “Üretici, esnaf, işçi, dar gelirli, emekli, engelli, şehit aileleri, atanamayan öğretmenlerin ve sağlıkçıların durumu, Emniyet mensuplarının sorunları, memurların sorunları, gençlerin sorunları yanında ilçelerin köylerin sorunlarını da TBMM’de gündeme taşıyoruz. Çözüm üretilmesi ve çözülmesi adına önerilerde de bulunuyoruz. Sorunların takipçisiyiz. Her aşamada Niğde İli için yapılması gerekenleri dile getiriyoruz ”dedi.

                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ Niğde Havaalanı, Niğde Sulama Suyu, Niğde Hızlı Tren, Niğde Tıp Fakültesi, Akkaya Barajı yıllardır konuşulan konular. Üreticilerin ürünlerini pazarlamada karşılaştıkları güçlükler ve Niğde İli’nde entegre tarım ürünleri işleme tesisleri olmaması her yıl tekrarlanan sorunlara neden oluyor. Niğde’nin, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi kapsamının dışında  kalması önemli bir kayıp. Tekstil sanayii zor durumda, İşçiler işten çıkarılıyor, Bağ- Kur Prim artışı esnafın belini büktü. Yeni iş, aş alanları kadar, mevcudun da desteklenmesi gerekli. Sorunlar Niğde İli’nde göçün sürmesine neden oluyor. Turizm konusunda çok gerideyiz. Bunun düzelmesi içinde çok sayıda yazılı soru önergesi verdim. Her sorunun takipçisi olacağız ”dedi.

                Terör konusunda da Gürer,  “Nasıl oldu da dağdan şehre inen terörle bu kadar silah cephaneyi kent içine yığdılar ve devletten bir yetkili bunu görmedi. İşe buradan bakmak lazım. Her şehit haberi içimizi yakıyor. Kentler bu hale nasıl geldi halkımız iyi düşünmeli ve değerlendirmeli” dedi. Gürer, Bor ilçesinde de  ziyaretlerde bulundu.

Editör: TE Bilişim