Niğde Merkezin yüzde 60 oranında su hattını besleyen Yeşilburç istasyonundaki ana borular, değiştiriliyor.
Asbestli içme suyu hatlarını değiştirme çalışmalarını sürdüren Niğde Belediyesi, Yeşilburç su deposundan Pazar pazarı alanına kadar olan asbestli su hatlarını değiştiriyor. Belediye geçen yıl Vali Konağı caddesinden Pazar pazarı alanına kadar olan asbestli su hatlarını değiştirmişti. Depolar arası taşıyıcı ve aboneler için şebeke hatlarını sağlık standartlarına uygun hale getirmek için devam eden çalışmalardan dolayı, vatandaşlar Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.
Yeşilburç su deposundan Pazar pazarı arası, Pazar pazarı alanından Efendibey su deposuna ve Bahçelievler’den Esnaf Evlerine kadar toplam 4800 metre 500’lük su hattı döşenecek.
Eskimiş borulardan dolayı meydana gelen arızaları da önleyen Niğde Belediyesi, bugüne kadar şehrin bir çok cadde ve sokağının içme suyu hatlarını yeniledi. Belediye daha öncede, Mezbaha Caddesi olarak bilinen Selçuklu Caddesi, Bor Caddesi olarak bilinen Dr. Sami Yağız Caddesi, İstasyon Caddesi, Suat Baykal (Amas Yolu) Caddesi, Behzat Ecemiş Caddesi, Afet Evler Mevkii, Kadıoğlu, Merdivenli, Karabulut, Günay, Aralık, Depboy, Öğretmen Okulu Sokakları, Özbelde Mevkii, Feridun Zeren Caddesi, Vali Konağı Caddesi, Yunus Emre Caddesinde içme suyu hatlarını değiştirmişti.  
Editör: TE Bilişim