30 Mart yerel seçimlerinde MHP 5 kişi, CHP’den de 1 kişi İl Genel Meclis Üyesi seçilmişti.

Yerel seçimlerden bu yana 8 ay geçti. Niğde İl Genel Meclisi özellikle başkanı Mahmut Peşin hizmet noktasında çalışkan ve samimi bir profil çiziyor. İl Genel Meclisi bu güne kadar bir çok kez toplandı, bir çok kararın altına imza atıldı. Yaklaşık 8 aydan bu yana görev yapan muhalefet parti İl Genel Meclis üyeleri seçildikleri bölgenin sorunları dile getirmekte tutuk bir tavır sergiliyorlar. Seçilmelerinden bu yana 8 ay geçmesine rağmen, Muhalefet İl Genel Meclis Üyelerinin performansını düşük bulan vatandaşlar, özellikle MHP’li üyelerin seçildikleri bölgelerinin sorunları ve çözümleri konusunda teklif, önerge getirmediklerini, hala marketçi gibi, esnaf gibi davrandıklarını belirtiyorlar.

Diğer yandan, özellikle Bor’da seçim sırasında vatandaşların geçmişleri ile ilgilendikleri ve bu tartışmaların yapıldığı için başarılı bir seçim çalışması yapamayan meclis üyelerinin düşük performansı ise bazı çevrelerin üye seçimi konusundaki düşüncelerini haklı çıkarıyor.


MUHALEFET ÜYELERİNİN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında, Ak Partili İl Genel Meclisi üyeleri, değindikleri konularla Muhalif meclis üyelerine muhalefet yapmada taş çıkarttılar.

Niğde İl Genel Meclisi Ak Parti Grubu, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’ü soru yağmuruna tuttu.

İl Genel Meclisi, kasım ayı olağan toplantısı altıncı birleşiminde gündemini oluşturan 8 maddeyi görüşülerek karara bağlanmak için dün bir araya geldi. Muhalefet partisi meclis üyelerinin ağızlarını bıçak açmadığı toplantıda iktidar partisi meclis üyeleri Meclis Başkanını soru yağmuruna tuttu.

İl Genel Meclis Binası toplantı salonunda yoklama ve açılış konuşmalarının ardından başlayan meclis toplantısı geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla devam etti.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda gündem dışı çok sayıda konu da meclis üyeleri tarafından gündeme taşındı.

MUHALEFETİN GÖREVİNİ DE AK PARTİLİ ÜYELER YAPIYOR

Özellikle iktidar partisi üyelerin MHP ve CHP’li üyeleri aratmadığı toplantıda İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin’i ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol’ü soru yağmuruna tutarak muhalif üyelerin görevlerini üstlendi.

Biri CHP beşi MHP olmak üzere toplam altı muhalif parti meclis üyesinin meraklı gözlerle izlediği oturumda, Toplum Yararına Çalışma Programı’na alınan geçici işçilerin konumlarından İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı içerisinde yaptığı asfalt çalışmalarına, KOP yatırımlarına, ruhsatsız su kuyuları, güneş enerjisi, MEDAŞ borçları gibi çok sayıda madde gündeme taşındı. 2015 Mali Yılı Gelir Bütçesinin 05 diğer gelirler ekonomik sınıflandırma birinci düzeyinin ise 37 milyon 238 bin 971 lira olması kararı alındı.


Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Komisyon Üyeleri Belli Oldu ilgili haberimiz için TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim