CHP Karakapı Belediye Başkan Adayı Ramazan Ertan düzenlediği açık hava toplantısı ile proje ve çalışmalarını anlattı.


Cuma günü CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Başkanı Ünal Baykan, İl Genel Meclis Üyesi Eşref Tekin ile çevre belediye başkan adayları, il genel ve belediye meclis üyeleri adaylarının katılımıyla Karakapı’da gerçekleşen toplantıya partililerin ve Karakapılıların ilgisi yoğun oldu.

500’ü aşkın kişinin katıldığı açık hava toplantısında ilk olarak söz alan CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, partisinin taşra ve merkezlerde büyük bir ivme yakaladığını ifade ederek, 30 Mart 2014’de yapılacak olan yerel seçimlerde Karakapı’da büyük bir başarı yakalayacağını ifade etti.

Baykan konuşmasında, iktidarın yolsuzluk ve yoksulluk batağında olduğunu vurgulayarak, halkın sandıklarda AKP’ye ders vereceğini aktardı.

Belediye Değil, Muhtarlık…

İl başkanı Ünal Baykan’dan sonra söz alan Belediye Başkanı Adayı Ramazan Ertan, kasabanın 15 yıllık süreçte doğru yönetilmediğini ifade ederek; “15 yıllık belediye kurumu halen muhtarlık gibi yönetiliyor. Hatta yönetenler hala kendisini muhtar zannediyor!” diyerek eleştirdi.

Kendimiz Üreteceğiz…

Ertan açıklamalarında Karakapı’dagündelik işçiliğin yabancı şirketlere hizmet etme noktasına geldiğini aktararak; “Beldemizde 600’ü aşkın ziraat mühendisinee taş çıkartacak kadar üretim bilgisi ve tecrübesi olan çalışkan analarımız yabancı şirketlerde kar kış demeden emeğini verirken baı fırsatçılar ve yalancılar utanmadan bana oy verirsen seni işe götürürüm diyor.” İfadeleri ile 30 Mart’tan sonra üreten bir Karakapı olacak dedi.

Mantar Fabrikası Müjdesi!

Tarlası olmayan ve üretemeyenlere istihdam sözü veren Ertan, kasabaya 50 kişi istihdamlı mantar fabrikası kuracağını ifade ederek, taş, briket, kilitli taş ve teretuar fabrikalarının kurulmasına öncülük edeceğini aktardı. Toplamda 90 gence iş imkanı sağlayacaklarını aktaran Ertan, belediyeye ait bir istasyon ve yemek yiyecekleri bir lokanta yapacaklarını da müjdeledi.

Salça Fabrikası…

Ertan projelerini açıklamaya devam ederek, 10 kişinin istihdam edildiği mini bir salça fabrikasından bahsederek, Karakapı’da herkesin işi, aşı olacağına söz verdi.

Ertan açıklamasının devamında üretilen tarımsal ürünlerin kurulacak bir kooperatifle değerlendirileceğini müjdeleyerek, emeğin değerinde pazarlanacağını aktardı.

Eğitim Şart…

Gençlerin eğitim sorununa da parmak basan Ertan, 5 bin nüfuslu kasabada hala bir lise olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayarak, çok programlı bir lise ile çocuklarının eğitimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini aktardı.

Sağlık konusunda da büyük handikaplar yaşandığını aktaran Ertan, büyük bir proje imza atacaklarını ve en az 5 yataklı hastane kuracaklarının sözünü verdi.

Ya Yangın?

Ramazan Ertan beldede 3-4 katlı binalara ruhsat verildiğini ama yangına karşı müdahale edecek itfaiye yoksunluğuna değinerek, “kaç milyara aldığınız traktör yerine, itfaiye alsaydınız da bu halkım da güven içinde olsaydı” diyerek mevcut yönetimi eleştirdi.

İmar konusunda belediyenin vatandaşı kandırdığını ve 18 uygulaması adı verilen imar değişikliklerinde belediyenin aktif rol aldığını ve Karakapılılardan gizlediğini ifade ederek, bu haksızlığa seçildiği an son vereceğini aktardı.

Çocuklar Unutulmadı…

Ramazan Ertan, kendisini dinleyen 50’yi aşkın çocuklara dönerek, 3 mahallede çocuklarının oyun oynayabileceği oyun kompleksleri kurarak, parklar açacağını ifade ederek,  en kısa sürede gençlere yönelik de halı saha ve arkasında çim saha kuracaklarının müjdesini verdi.

Sarıgül İması…

Ertan konuşma yaparken asılan posterlerde CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ve kendisinin olması dikkat çekerken, kasabanın kuruluşunda ki katkılarını aktararak, Mustafa Sarıgül ile olan dostluğuna dikkat çekti.

Ertan projelerini sıraladığı konuşmasında 100 adet yeni yapılacak yayla evinden, yeni yeşil alanlardan, piknik ve festival alanlarından bahsederek asıl büyük projelerinin TOKİ olduğunu aktararak; “10 yıl önce burada 600 konut ihtiyacı var derken onlar gülümsediler, ama halen bu sorunu halledemediler. Altunhisar’ın 2 bin nüfusuna rağmen TOKİ 2. Etap konutlarını bitirirken, 5 bin nüfuslu kasabamda bir çivi çakmadılar. Bu konut sorununu çözmek bize nasip olacak!” dedi.

Ertan yaklaşık 1 saat süren konuşmasında sık sık Karakapı’nın sorunlarına değinerek, kendisine destek istedi.

Doğan Şafak Esti…

Ramazan Ertan’dan sonra kürsüye çıkan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak yaptığı konuşmada iktidarın büyük bir yolsuzluk sarmalına girdiğini, yolsuzlukları araştıran polis ve savcıyı engellediğini iddia ederek, iktidarı Müslüman olmamakla eleştirdi. Şafak konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerinin gerek Türkiye açısından gerekse Niğde açısında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, Karakapılılarının Ramazan Ertan’a sahip çıkması gerektiğini aktardı.

Daha sonra İl Başkanı Baykan, Milletvekili Şafak ve aday Ertan ile birlikte CHP Seçim İrtibat Bürosu’nun kurdelesini kestiler.

Ertan açılan irtibat bürosu ile Karakapı’ya nasıl hizmet edeceklerini aktararak, gelinen süreçte partililerin ve hemşerilerinin gidişata dur demesi gerektiğini ifade etti.


 



 



Editör: TE Bilişim