Önceki gün yapılan AK Parti aday adayları teamül yoklamasında, adaylığını açıklamasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen 449 oy alarak sıralamada 3. olan Alpaslan Kavaklıoğlu, bir açıklama yaparak kendisine destek verenlere teşekkürlerini sundu. 24. Dönem Milletvekili Aday Adayı Alpaslan Kavaklıoğlu yapılan teamül yoklamasında sadece teveccüh göstererek kendisine oy verenlere değil tüm delegelere ve AK Parti teşkilatlarına da müteşekkir olduğunu belirtti.
“Hedefimiz ilk 20 il arasında olmak”
Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü iken kısa bir süre önce 24. Dönem Milletvekili Aday Adayı olup Niğde’ye daha fazla hizmet için yola çıkan Alpaslan Kavaklıoğlu, ortak aklı ve müşterek çalışmayı önemsediğini belirterek Niğdelilere Niğde’nin ihtiyaçlarının ve sorunlarının birlikte tespit edip birlikte çözebilecekleri çağrısı da yaptı. Yeni dönemde çözüm odaklı hareket edilerek ve büyük projeler peşinde koşarak Niğde’yi kalkınmada ilerilere taşımak için çabalayacağını belirtti. “Hedefimiz ilk 20 il arasında olmak” olmalı diyen Kavaklıoğlu, “Niğdelilerin çalışkanlığının ve azminin yanı sıra, Ankara imkânlarının da devreye sokulması halinde bu hedef hayal olarak kalmayacaktır” diye konuştu.
Kavaklıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kıymetli Kardeşlerim, Değerli Hemşerilerim,
Sizlerin bir kardeşi olarak, Niğde’nin bir evladı sıfatıyla, doğup büyüdüğüm memleketimle bağımı hiç koparmadan yıllardır Ülkemizin pek çok değişik yerlerinde ve Devletin muhtelif makamlarında kamu görevi yürüttüm. Milletime bir Mülkî İdare Amiri olarak büyük bir şeref ve minnet duygusuyla hizmet ettim. Devletimizin tensibi ile idarenin hassas noktalarında bulundum.
12 Haziran 2011 Milletvekilliği seçimlerinde Ülkeme, Milletime ve bilhassa Niğdemize, Niğdemizin kadirşinas insanına hizmet niyetiyle huzurlarınıza çıktım. Neredeyse 10 yıla yakın bir zaman aralığında milletimizden aldığı destekle ülkemize hizmet eden AK Parti saflarında siyaset yapmaya karar verdim. Sayın Başbakanımızın yol göstericiliği ve emirleriyle bürokraside yürüttüğüm hizmet nöbetini siyasette devam ettirmeye azmettim. Bu karara, birkaç gün gibi kısa bir zaman dilimi öncesinde şahit olan değerli hemşerilerimin, Değerbilir AK Partili kardeşlerimin 20 Mart 2011 Pazar günü yapılan temayül yoklamasında şahsıma gösterdikleri teveccühe teşekkür ediyorum.
Aziz Hemşerilerim, Ak Parti saflarında hizmete gönül vermiş Gönüldaşlarım,
Siyaset bizim için bir hizmet tarzıdır. Milletimizin refah ve mutluluğu, ülkemizin istiklal ve müstakiliyeti, çocuklarımızın geleceği, sahip olunan refahın miletin her ferdine hakkaniyete uygun ve eşit bir şekilde dağıtılması, adalet duygusunun incitilmemesi bizim hizmet ilkelerimizdir. Hepimiz Takdir’e inanıyoruz. Bu inanç ve mesuliyetin gölgesinde hizmete talip olmak zor bir iştir. Sizlere güvenerek bu zor’a talip oldum. Desteğiniz benim en büyük gücüm, dayanağım ve aynı zamanda da en dikkatli uyarıcım, yol göstericimdir.
Değerli kardeşlerim, Siyaset halk için halkla beraber yapılır. Aynı gayeye gönül vermiş yol arkadaşlarıyla yapılırsa bir anlamı vardır. Sizler, yol arkadaşlığınıza beni de layık görürseniz, bu millete hizmet yolunda aranızda bana da yer verirseniz bu yolu beraber yürürüz. Yolumuz millete hizmet yoludur. Bütün hemşerilerime ve hizmete gönül veren kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum.”
 
Editör: TE Bilişim