Ak Parti Niğde Milletvekili aday adayı Alpaslan Kavaklıoğlu, Parti İl binasında; “İnsan kaderini yazamaz, ancak kaderini yaşar. Allah çeşitli vesileler kılar, kader çizgisine yüklenir. Biz de Allah nasip etti, buraya geldik” dedi.
Kavaklıoğlu, 1962 yılında Bor’da dünyaya geldiğini, ilk ve ortaöğrenimini Bor’da tamamladığını, Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi mezunu olduğunu, Erzurum Fen Fakültesine girdiğini, 3. yıl Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesine geçiş yaptığını, aklında Hesap Uzmanlığını seçmek olmasına karşın daha sonra İktisat bölümünü tercih ettiğini, ardından Master öğrenimine devam ettiğini, bu sırada Ankara vali yardımcısı hemşehrimiz Ferit Ünal vesilesiyle Kaymakamlık mesleğine başladığını belirtti.
1986 Yılında ilk atandığı yer Doğu Anadolu Bölgesinde Tunceli’de görev yaptığını, 6 ay kaldıktan sonra Hozat’ta vekalet görevi ifa ettiğini kaydeden Kavaklıoğlu, ardından kurda Tokat Artova’nın çıktığını, Erzincan Çayırlı’da çalıştığını, Araban’da bir süre görev yaptığını, Adıyaman Besni’ye geçtiğini, Denizli-Serinhisar Kaymakamlığı, Kayseri Yahyalı Kaymakamlığının ardından Sakarya Vali Yardımcılığını sürdürürken bir İçişleri Bakanlığı projesi olan 105 Milyon $’lık Dünya Bankası projesinin başına görevlendirildiğini, Ankara macerasının böylelikle başladığını söyledi.
AK Parti Milletvekili Aday adayı Alpaslan Kavaklıoğlu, Ankara’da Acil Durum Yönetim Başkanlığı bünyesinde Genel Müdür Yardımcılığına getirildiğini, son iki yıldan bu yana da Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevini ifa ettiğini, görevinin polislik ve korumalıkla ilgisinin olmadığını, daha çok Başbakanlığa güvenlik birimlerinin bir filtresi olarak iki yıl süresince makama arz noktasında Genelkurmay Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Müsteşarlığından gelenlerin kendinden geçtiğini, Başbakan ve Bakanlarla yakından çalışma imkanını yaşadığını, Devleti orada çok daha iyi tanıdığını belirtti.
Demokrasinin membasının insan olduğunun altını çizen Kavaklıoğlu; “İnsanın özgür iradesi ile istediğini seçmesi çok önemlidir. Ankara’da ne kadar işiniz olursa olsun esas olan taşradır, burasıdır, insandır. Bu desteği sağlamak için buradayım” dedi.
Bürokratların bir işin nasıl iyi yapılacağını çok iyi bildiklerini ifade eden Kavaklıoğlu; “İnşallah burada hep beraber bu işi yapacağız. Sorunlar hepimizindir. İnsanlar artık bilgilere çok kolay ulaşabiliyorlar. Fakirliğimizi, açlığımızı, zenginliğimizi de saklayamıyoruz” şeklinde konuştu.
“Amacımız Türkiye’nin ilk 20’sinde Niğde’nin yer alabilmesini sağlamaktır” diyen Kavaklıoğlu; “Böyle büyük çalışmalar içerisinde olmamız lazım. Denetimler rutin yürüyor ama ekstra bir şeyler yapmamız lazım. Hep beraber yapacağız bunları, inşallah” dedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da yaptığı konuşmada; “Alpaslan bey gereken şeyleri söyledi. Hep beraber bu işleri başaracağız. Görev itibarıyla Başbakanlıkta çalışıyordu. Bugün Teşkilatımıza teşrif ettiler. Kendisine hoş geldiniz diyorum. Yolu ve bahtı açık olsun. Biz de kendi yanında olacağız” dedi.
Siyasetin insana ve ülkemize hizmet aracı olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Akdoğan; “Devletin yıllardır değişik kademelerinde görev yapan, hizmet eden Alpaslan bey, gerçekten bilgisi, bürokrasideki etkisi göz önünde bulundurulduğunda Niğde’ye çok faydası olacak nitelikte bir ağabeyimiz” diye konuştu.
Alpaslan Kavaklıoğlu’nun Hem Belediye olarak, hem Niğde olarak İlimizin önünü açacak bir isim olduğuna değinen Başkan Akdoğan; “Ankara’da onun desteğine ihtiyacımız var. Kendisinin, o çevresinin Niğde’ye aktarılması, hizmet olarak dönüştürülmesi hususunda başarılı bir grafik olacağını düşünüyorum. İlimizin yetiştirdiği ender bürokratlardan birisidir. Özellikle iki yıldır çok önemli görevlerdeydi. Çok sevindik, gurur duyduk. Hayırlı olsun” diye konuştu.
 Haber : Dahi Gedik - 
 
 Haber metin izinsiz alınamaz...

Editör: TE Bilişim