AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde yeniden milletvekilliğine yeniden talip olduğunu söyledi ve aday adaylık başvurusunu yaptı.  Adaylık başvurusu sırasında Alpaslan Kavaklıoğlu'nun yanında Ak Parti Bor İlçe Başkanı Mustafa Altunbaş'da vardı. 
 
TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için AK Parti Genel Merkezinde milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu. 

AK Parti Genel Merkezinde başvurusunu gerçekleştiren Kavaklıoğlu, “Bugüne kadar milletimize ve Niğde’ye sayısız hizmetler verdik. Vatandaşımız hep yanımızda oldular ve desteklerini hiç esirgemediler. 24 Haziran 2018 tarihinde yapacağımız erken genel seçimlerinde ise yeniden aday adaylık başvurumuzu gerçekleştirdik. Bu seçim döneminde cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi birlikte olacak. 25 Haziran sabahı, 2017 yılında yapmış olduğumuz anayasa değişikliği sonucu kabul edilen cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiş olacağız. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çıktığımız bu kutlu yolda bu güne kadar olduğu gibi milletimizin yanında olmaya ve onların istek ve taleplerine çözüm olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için birlikte çalışacağız. Halkımız tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partimizin yeniden seçileceği seçimler hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim