Ak Parti Bor İlçe Başkanlığı 6. Olağan kongresinde Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın yaptığı konuşma kongreye damgasını vurdu. Kongrede konuşma yapan Bor Belediye Başkanı Sıktı Erat, konuşmasının başında Akkaya Barajı çevre kirliliğine değindi.

BAŞKAN ERAT, AKKAYA SORUNU  İÇİN ADETA YALVARDI
Başkan Erat, konuşmasında; Konuşmama başlamadan önce affınıza sığınarak bir şey söylemek istiyorum. Bu memleketin en büyük kanayan yarası Akkaya Barajı çevre kirliliği, bu konuyla ilgili başta burada büyüklerimiz olmak üzere bütün sorumluları bu konu ile ilgili Allah rızası için bize yardım etmelerini diliyorum. Niye böyle konuşmaya başladım. Hakikaten daha önce 5 sene bu partide İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yaptım. Daha sonra da 9 seneye yakın olmak üzere Belediye Başkanlığı yapıyorum. Akkaya ile yattık, Akkaya ile kalktık ama geldiğimiz nokta da sıfıra sıfır elde var sıfır. Onun için bu işin a’sı b’si c’si yok. Şu yaptı bu yaptı. Onları da tartışmıyoruz. Allah rızası için bir bu işi çözelim. Hem Bor Belediyesi kurtulsun, hem Üniversitemiz kurtulsun, hem Niğde kurtulsun diye düşünüyorum.  Kim ise, benim üstüme ne düşüyorsa yapmaya hazırım ama bu işi çözelim diye düşünüyorum”

ALPASLAN KAVAKLIOĞLU VE DİĞER YÖNETİCİLER AKKAYA SORUNA DEĞİNMEDİLER

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın Akkaya çevre kirliliği ile ilgili serzenişli  konuşmasının ardından kongrede bulunan ve konuşma  yapan Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yıllardır yaşanan Akkaya sorununa hiç değinmedi. Kavaklıoğlu, yaptığı konuşmada, Ülke gündemini değerlendirirken, Akkaya sorununa hiç değinmediği gibi, yerel konulardan da  hiç bahsetmedi.
 
BORLU DAHA UZUN SÜRE B.K KOKUSU İLE YAŞAYACAK

Kongrede konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna’da  İl Özel İdaresinin Bor İlçesine yaptığı yatırımlara değinirken Akkaya’dan o da bahsetmedi.

Yine Niğde Belediye Başkanı Rıfat Özkan, dış politika ile ilgili konuşurken, Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ise 2019 seçimine yönelik bir konuşma yaptı.

Borlunun, Niğdelinin yaşadığı en büyük sorun, Ak Parti Bor İlçe Kongresinde Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın adeta yalvarırcasına konuşmasına rağmen,  hiçbir Ak Parti yöneticisi ve belediye başkanları "AKKAYA" kelimesini içeren bir cümle bile kuramadılar. 
 
Editör: TE Bilişim