Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden MHP Niğde Milletvekili adayı H.Hüseyin Alınak hedeflerinin Niğde’den en az iki milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi.
 
Seçim çalışmalarına devam eden H.Hüseyin Alınak, Niğde’nin bütün ilçe, belde ve köylerinin hemen hemen tamamına gittiklerini, vatandaşlarımızla beraber olduklarını onların dert ve sorunlarını dinlediklerini belirtirken 12 Haziran’a kadar birkaç kez daha gideceklerini ifade etti.
 
MHP Niğde Milletvekili adayı Hüseyin Alınak, Genel Başkanları Dr. Devlet Bahçeli’nin açıkladığı seçim beyannamesinde yer alan vaatleri ile Türkiye’nin güvenlik ve bölünme tehlikesini hemşerilerimize anlattıklarını, Türkiye’nin öncelikli meselesinin işsizlik olduğunu Akp iktidara geldiği 2002 yılında işsiz sayısının 2.464 bin olduğu 2010 yılı sonu itibari ile bu sayının 6 milyona dayandığını , ilk defa Türkiye’de büyüyen! Ekonomiye rağmen işsizliğin artığına şahit olduğunu belirtti.
 
Alınak, 2011 yılı bütçesinde yatırımlara ayrılan 21,7 milyar liralık pay ile yıllık 200 bin işsizin iş sahibi yapılabileceğini MHP’nin Seçim beyannamesinde kalkınma hızının en az % 7 olarak belirlendiğini bunun karşılığı olarak da yılda en az 700 bin işsizi iş sahibi yapılacağını bunu yaparken de her aileden bir işsize fırsat tanınacağını belirtti.
 
Türkiye’nin 2. öncelikli meselesinin yoksulluk olduğu Türkiye’de çok cüzi mutlu azınlığın dışındaki bütün kesimlerin işcilerin, memurların, emeklilerin, esnafın ve çiftçilerin perişan durumda olduklarını AKP’nin işbaşına geldiği 2002 yılında yoksulluk Sınırı altında yaşayan insan sayısının 1,8 milyon iken 2010 yılında bu sayının 12 milyon 870 bine çıktığı 8,5 yıllık AKP iktidarı döneminde tarım ve hayvancılık kesiminin yok edildiği üretimde kullandıkları tohum, gübre, mazot ve enerji fiyatlarının birkaç kat artmasına rağmen Ürettikleri malların fiyatlarının artmadığını veya çok cüzi miktarlarda artığı ifade eden H. Hüseyin Alınak açıklamasında şu görüşlere yer verdi ;
 
“ 2002 yılında 230 kuruş  olan buğday fiyatının 2010 yılında 530 kuruş olduğu yine 2002 yılında 97 kuruş olan şeker pancarı fiyatı 2010 yılında 115 kuruş olduğu buna karşılık motorin fiyatının 2002 yılında 123 kuruş iken 2010 yılında 360 kuruş olduğu gübre ve elektrik fiyatlarında 8,5 yıllık süreçte 3 veya 4 Kat arttığı belirterek MHP iktidarında ürünlerde fiyat ve alım garantisi verileceğini girdilerdeki ÖTV ve KDV’nin kaldırılarak maliyetlerin düşürülerek tarım kesiminin rahatlatılacağını belirtti.
 
MHP Niğde Milletvekili H.Hüseyin Alınak; MHP’nin Seçim Beyannamesindeki yoksullukla mücadele amaçlı bazı uygulamalardan örnekler verdi.
 
-          Asgari ücret net 825.- Tl. olacak.
-          Yoksullara limiti 825.- Tl. olacak harcama kartı olan HİLAL KART verilecek. Alışverişler Mahalle bakkalından yapılacak.
-          Emeklilere Eylül ayında bir maaş ikramiye verilecek.
-          Bütün çalışanlardan asgari ücret tutarından vergi alınmayacak.
-          Yoksul ailelere her ay 415.- tl sı aile sigortası yardımı yapılacak.
-          65 yaş muhtaç aylığı 250.-tl sına yükseltilecek.
 
     Bunlar ve bunlara benzer yoksulluğu giderici ödemelerin bütçeye maliyetinin 73.570.000.- Tl sı olduğu Buna karşılık 9 kalemlik kaynak tutarının da 73.570.000.- tl sı olduğunu belirterek MHP’ nin iktidara hazır olduğunu MHP iktidarı için Niğde’den en az 2 milletvekili çıkaracaklarını iddia etti.   
 


Video tanıtım amaçlıdır
Editör: TE Bilişim