Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde İlinde sorunları TBMM’de gündeme getirmeye devam ediyor. Üretici sorunlarının yansıra turizm değerleri, su sorunları, işsizlik, engellilerin sorunları, memur ve işçilerin sorunlarının yansıra köy kasaba sorunları ile kent yaşam sorunlarını da TBMM’de dile getiren Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Alay Kasabasından geçen yolda tarımın varlığı dikkate alınmadan yapılan çalışmaların sorun yaratmaması için yetkililerin çalışmaları gözden geçirmelerini istedi. Gürer yatırımın gerekli, ancak vatandaşın da mağdur olmadan yapılmasının doğru olacağını ifade etti. Gürer Gölcük ile Çiftlik İlçesi arasındaki yolun da çift yol olarak yapılmasını istedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu:“ Niğde Gölcük kasabası ile Nevşehir Derinkuyu ilçesi arasında devam eden Karayolları Genel Müdürlüğü yol yapım çalışmasında düz arazide yol dolgu çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalarda, bölgede arazisi bulanan çiftçiler mağdur duruma düştüklerini ifade etmektedirler. Alay kasabasında çok sayıda çiftçi konuyla ilgili dilekçeli başvurularında yol yükseltilmesi sonucu tarlalara geçiş olanağının da ortadan kalktığını, buna göre yol geçiş düzenlemesi sağlanmadığını, mağdur olduklarını belirtmektedirler. Vatandaşlar dilekçelerinin değerlendirilmesi ve dertlerini dinlemek üzere yetkililerin kasabaya gelmesini beklemektedir. Yolla bölünen ekim alanlarına ulaşım kolaylığı yaratılarak sorun çözümlenebilir. 

Ayrıca, Gölcük-Çiftlik arasındaki yolun da çift yol olarak düzenlenmesi ve yol genişletme çalışmalarının yapılması vatandaşların talebidir.”dedi.

Editör: TE Bilişim