Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Adayı Alaattin Sonat, seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Gece ve gündüz yoğun şekilde seçim çalışmaları yapan Alaattin Sonat  köy kasaba demeden vatandaşları aydınlatmaya devam eiyor. Öyleki gece saat 01;00’da bile kasalarda yüzlerce kişinin katılımı ile mitingler yapıyor.
 
Geçtiğimiz gün,  MHP Niğde 1’inci sıra Milletvekili Adayı Alaattin Sonat, Milliyetçi Hareket Partisi Bor ilçe teşkilatının geleneksel iftar programına katıldı.
 
MHP Niğde 1’inci sıra Milletvekili Adayı Alaattin Sonat, MHP İl Başkanı Ali Güngör, MHP Niğde Milletvekili Adayları İbrahim Uluçay, Murat Fahri Ertul, Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş, , Merkez İlçe Başkanı Emin Alper Öztürk, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberliğin daim kalmasını diledi.
Milletvekili Adayı Alaattin Sonat  İki haftalık seçim sürecin kısa ve önemli bir süre olduğuna değinerek başladığı konuşmasında 24 Haziran seçimlerinin önenime değindi.
 
BU SEÇİM ÜLKEMİZİN YA VAROLUŞ, YADA YOK OLUŞ SEÇİMİDİR
 
MHP Niğde Milletvekili Adayı Alaattin Sonat iftar programına yaptığı konuşmada: “ 24 Haziran seçimine heyecanımıza enerjime bakarsak Allah nasip ederse Milliyetçi Hareket Partisi hem mecliste hem de Niğde de söz sahibi olacaktır. Ankara da Niğdeliler Derneği kuruculuğu, Kent Konseyi Başkanlığı, Kulüp Başkan Vekilliği görevlerinde bulundum. Halkın içinde devamlı sizlerden birisi, bir hemşehriniz bir kardeşiniz olarak huzurunuzda yer almaktayım. Biz ülkemizin, milletimizin, Niğde’mizin içinde bulunduğu durumu ve sıkıntıları bilen bir hareketiz. Bu hareket içinde olmakta bizim en şerefli mensubiyetlerimizden bir tanesidir. Erken gelen seçimin memleketimizin ve tüm Türk dünyası için varoluş veya yok oluş sürecinden çıkması için önemlidir. Ülkemize ekilen nifak tohumları bitmedi, yeşerdi, dal vermeye başlıyor. Bu durumun hainlerin başını, uzayan dallarını kesilmesi için seçimin önemini bir kez daha vurgulamaktadır" dedi.

DARBEYLE SARSILDIK, ŞİMDİ EKONOMİK DARBE PEŞİNDELER

Alaattin Sonat ; "Biliyorsunuz hain bir darbe girişimiyle ülkemiz sarsıldı. Hepimiz ne olduğunu anlayamadık. Geçmişte yaşananların ağır darbesiydi. Ülkemizin ayrılmasının bölünmesinin bir projesiydi bu. Bunların içinde topraklarda yetişen masum insanlar da oldu. Suçlular da oldu elbet Allah katında ve hukuk katında en ağır cezayı alacaklardır ve takipçisi olacağız. Gecenin görünmez kahramanları vardı. Mert açık toplum huzurunda kahramanlar vardı. O gece Sayın genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendi biliyorsunuz ilk açıklamayı yaptı. Türk devletinin bayrağının yanında olduğunu, darbeye karşı olduğunu gösterdi. Bu darbenin hain ve asılsız bir girişim olduğunu söyledi. Belki ülkemiz daha ağır durumlarla karşılaşacaktı. Eğer bu darbe gerçekleşseydi Güneydoğu’da özerklik ilan edilecekti. Bu darbenin planı tamamen yurt içi ve yurt dışı odaklı hain bir girişimdir. Bunu gördü sayın genel başkanımız Allah diyerek Allah ile aldatanları gördük, ama bir şeyi hesap etmediler bir yüce Türk Milletini bir de Milliyetçi Hareket Partisini. Ülkemizin 6-7 ilinde çok ciddi ağır sonuçlar oldu, tankların insanların üstünden geçtiğini gördük,uçakların resmi daireleri bombaladığını Türkiye Büyük Millet meclisine bomba attığını, işte o günün başlangıcı 24 Haziran’ın gelişidir. Hiçbir Avrupa ülkesi kınama göndermedi ülkemize hiçbir Avrupa ülkesi böyle bir şey yanlıştır demedi sadece Türk dünyasından bir açıklama geldi. Darbeyle başaramayanlar, şimdi de ekonomik darbeyle ülkemizi diz çöktürmek istiyorlar.  Devletimizin arşivinde kim nereye gittiyse kimle konuştuysa hepsinin arşivleri vardır bu yüzden bu alçakların yüzü kızarık hala sinsiler hala bayrağımızın ve ülkemizin etrafındalar işte bu tehlikeyi devlet gördü” dedi.
 
HERKES HER ŞEYİN FARKINDA.
Alaattin Sonat konuşmasının devamında; “Niğde’yi, ilçelerini, beldelerini, köylerini karış karış geziyoruz. Elini sıkmadığımız hemşerimizi bırakmayacağız. Binlerce kişiyle bir araya geldik, onlarla dertleştik. Gezdiğimiz yerlerde teyzelerimiz büyüklerimiz annelerimiz herkes her şeyin farkında. Bu yüzden 24 Haziran’a gidiyoruz eğer birlik beraberlik olmazsa eğer elele tutuşmazsak inanın 24 Haziran’dan sonraki zaman çok kötü. Bu seçim ülkemizin varoluş ya da yok oluşunun seçimidir Önce Ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyoruz. Biz bütün zorlukları aşarız çünkü biz 80 milyonuz. Güçlü bir ülke olmamızı istemiyorlar ama sebebinin altında yatan bu eğer ben bu söylediklerimi milletvekili olayım diye söylüyorsam Allah bana nasip etmesin Sayın genel başkanımızın söylediği her kelimenin altında bir anlamı var Sayın genel başkanımız iki gün sonrası için bir şey söylüyorsa o on gün sonrasını görüyordur zaten. Genel başkanımıza yakışır şekilde ittifaka yakışır bir şekilde seçime gideceğiz . dedi.

HEMŞERİLERİM BÜTÜN OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ÇIKIŞ YOLU OLARAK MHP’Yİ GÖRÜYOR
Gece geç vakitlere kadar vatandaşlarımız ile beraber olduklarını ileten Alaattin Sonat konuşmasının son bölümünde;  MHP her zaman partim yerine ülkem demiştir. Ülkemizin yaşadığı badireler karşısında başka partiler gibi oy kaygısına düşmeden aldığı kararlarda hep ülkemizin geleceğini, vatandaşlarımızın geleceğini düşünmüş ve hep bu yönde kararlar almıştır. Buna milletimiz şahit olmuştur. MHP hep haklı çıkmıştır. Bunu milletimiz fark etmiş ve biliyor. Gezdiğimiz her yerde, görüştüğümüz bütün hemşerilerimiz bunun farkında ve adeta MHP ile kenetlenmiştir. Ekonomik zorluk yaşayan, çiftçimiz, memurumuz, esnafımız bütün olumsuzluklara rağmen çıkış yolu olarak MHP’yi görmektedir. Bunu alanda fark ettik.  Milletimizin bütün kesimleri, her yaştan bütün hemşerimiz MHP ile gönül seferberliğine girmiştir. Bu seçimleri Alaattin Sonat seçimi, MHP’nin seçimi olarak görmüyor, görmüyoruz.  24 Haziran’daki seçimi benim Niğdeli hemşerim varlık ve yokluk seçimi olarak görüyor. Bütün sorunlarını, geçmişte yaşanan bütün kırgınlıklarını ertelemiş, ötelemiş. Varsa yoksa bu güzel vatanımızın beka kaygısı görerek  MHP etrafında kenetlenmiştir. Gittiğimiz her yerde, görüştüğümüz herkeste bunu görmek beni hem mutlu etti, hem de şahsımın ne kadar önemli bir sorumluluk altında olduğunu gösterdi. Benim şuan tek amacım bu güzel insanlara layık olmak, onları mahcup etmemektir.  Allah’ın izniyle bunu başaracağız… Başaracağız… Çünkü ne bizim nede yalnız ve güzel ülkemin başka şansı yok” dedi.


 
Editör: TE Bilişim