24 Haziran'da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1. sıra Niğde Milletvekili adayı olan Alaattin Sonat Genel ve Yerel seçimleri değerlendirdi. Alaattin Sonat, " Önemli olan meclise girmek değil; gönüllere girmektir. 24 Haziran seçimlerinin ardından Niğde' bağımızı hiç koparmadık. 31 Mart yerel seçimlerine kaldığımız yerden aynı azimle aynı kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Partimizin adayı Hakan Er'in yanındayız. İnşallah, partimizin üretken belediyecilik anlayışını Niğde'mize getireceğiz, üç hilalimizi Niğde'mizde dalgalandıracağız" dedi.

Sonat, yerel seçimlerin el ele gönül ittifakı yaparak yürütülmesi gerektiğinin altını çizerek, "Milli Mutabakat ruhunu sandığa yansıyacak bir seçim olmasını, Cumhur ittifakının desteklediğimizi ve adabımıza yakışır bir şekilde yürütülmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Beka için Milli karar, Cumhur için istikrar" diye konuştu.
 
ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERE GİRMEKTİR
 
​"Gönüllere girmedikten sonra Milletvekili olsak ne olur? Belediye Başkanı olsak ne olur? Gönüllere gireceğiz ahlaktan, imandan, tevazudan ayrılmayacağız" diyen Sonat "Seçimlerden sonrada da geleceğimize söz verdik ve sözümüzü tutuyoruz. Seçim çalışmalarının başladığı andan itibaren memleketimde çalışmalarıma destek olmaya başladık. Niğde Merkez, Ulukışla, Bor, Altunhisar ve Çiftlik İlçelerimizden başlayarak Keçikalesi, Karakapı Çukurkuyu, Bağlama,  Edikli, Konaklı, Sazlıca, Gümüşler kasabalarımızı ziyaret ettik. Köy köy, belde belde gezerek çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bugünde yarında hemşehrilerimizin hep yanında olduk olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
BEKA SEÇİMLERİ
Seçimlerin Türkiye'nin bekası açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Sonat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce de söylemiştik bu ülkenin beka sorunu var demiştik. Ekonomik sıkıntılar var bunlar aşılır. Ama birlik ve beraberliği aşamazsak, yakalayamazsak Ülkemizin Beka sıkıntısı oluşur. Milliyetçi hareket partisi İttifakın ortağıdır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin “Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben" düsturuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Partimiz, Genel Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Belediye başkanlarımız sizleri mahcup edecek durumda asla olmazlar. Ülke menfaatlerimiz bizim için ön önemli unsurdur.” Şeklinde konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim