5 yıl önce yapılacağı açıklanan yük merkezi için henüz ihale bile yapılamadı

İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA

Lojistik Köy’de hesaplar tutmadı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, Aktaş mevkiine 5 yıl önce yapılacağı açıklanan ve bir demiryolu taşımacılığı uygulaması olan lojistik köy çalışmalarına henüz başlanmadığını açıkladı.

2012’DE AÇIKLANMIŞTI

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, Devlet Demiryolları tarafından 2012 yılında Niğde’nin Aktaş mevkiine yapılacağı açıklanan Lojistik Köy Projesinin hangi aşamada olduğunun, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlanmasını istedi.

5 YILDA NEDEN BAŞLANAMADI?

Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde ayrıca “Eski Aktaş mevkiinde yapımı gerçekleşecek olan lojistik köyün, başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere, demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için önemli bir merkez olacağı ifade edilmişti. Bu çalışma için 5 yılda yapılan yatırım var mıdır? Tutarı nedir? Hangi tarihte hizmete verilmesi düşünülmektedir?” şeklinde sorular yöneltti.

PROJENEN AMACI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, “Niğde ve Bor'da Yük taşımalarından kaynaklanan görüntü, gürültü ve çevre kirliliğinin önlenmesi, taşımaların daha modern, daha yüksek kapasiteli ve yeni bir yük merkezinden yapılması, hizmet kalitesinin artırılarak müşteri memnuniyetinin sağlanması ve potansiyel yükün demiryollarıyla taşınması amacıyla Niğde'ye 13 km mesafede bulunan Andaval’da yük merkezi kurulması planlanmıştır” dedi.

HENÜZ YATIRIM PROGRAMINDA BİLE DEĞİL

Bakan Arslan, “Niğde (Andaval) yük merkezi için Niğde Belediyesi tarafından onaylanan imar planı çalışmaları tamamlanmıştır. Yapıma esas uygulama projeleri hazırlanmıştır. Yatırım programına alınması sürecinin tamamlanmasından sonra yapım ihalesi gerçekleştirilecektir” açıklamasında bulundu.

YATIRIM PROGRAMINA ALINMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de konuyla ilgili açıklamasında, Devlet Demiryolları’nın lojistik köy çalışmaları için 5 yıl önce açıklama yaptığını anımsatarak, “Sayın bakanın verdiği yanıtlardan anlaşıldığına göre bu proje için henüz bir arpa boyu dahi yol alınamamış. Bakan Aslan, projenin yatırım programına dahi alınmadığını ima ediyor. Dolayısıyla ihaleye de hazır olmadığı görülüyor. Projenin bir an önce yatırım programına alınıp, ihalesinin gerçekleştirilmesi ve işin yapımına başlanması gerekmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim