İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir süredir oldukça ciddi bir sorun haline gelen patates ile ilgili Türkiye büyük Millet meclisi (TBMM) gurubunda konuştu; “Dardaki vatandaşımızın Pazar yerlerinden patates toplamak zorunda kaldığı Türkiye’de çiftçimiz depolardaki patatesini satamıyor. Patates üreticisi 2 aydır ürünümüz çürüyor diye bağırıyor, ama sayın Erdoğan Oralı bile olmuyor” dedi.


“ÇİFTÇİ BOR EKİYOR, İCRA BİÇİYOR”
Konuşmasında Niğdeli ve Aksaraylı çiftçilerin gönderdiği notu okuyan Meral Akşener, notta “Çiftçi borç ekiyor icra biçiyor” yazılı olduğunu ve durumun ciddiyetine değindi.
Geçtiğimiz Hafta Niğde Gölcük kasabası ve Niğde merkez ziyaretleri gerçekleştiren İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan tarımın merkezi olan en büyük patates üreticisi Niğde’den sorunu gündeme getirmiş ve acil çözüm gerektiğini söylemişti.


TBMM GÜNDEMİNDE PATATES KONUŞULDU
İYİ Partili Koray Aydın’ın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de bu sıkıntıyı partisinin TBMM grup toplantısında net bir dile yeniden gündeme taşıdı ve patates üreticisinin içler acısı hali ile hükümetin vurdumduymazlığının altını çizdi.


750 MİLYON LİRALIK PATATES ÇÜRÜYOR!
Kürsüden yaptığı konuşmasında sadece Niğde’de 450 bin ton patatesin çürümeye yüz tuttuğunu, diğer illeri ile birlikte bu rakamın 750 bin ton civarında olduğunu bunun ise sadece maliyet üzerinden hesaplandığında 750 milyon lira (eski para ile 750 Trilyon) olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üreticiye “Ekilmedik bir karış yer bırakmayın” dediğini hatırlattı ve şöyle devam etti: “Bu sözler üzerine Patates üreticisi de seni dinledi. Peki sonra ne oldu? Ürünleri ellerinde kaldı. Şimdi al eline o çok verdiğin mikrofonu Niğde’deki, Konya’daki Afyonda’ ki, ödemişteki patates üreticilerini içerisine düşürdüğün durumun çaresini söyle bizde duyalım. 80 kuruşa, 1 TL’ye melettiğinin patatesi ‘40 kuruşa satmanıza gönlümüz razı değil’ de biz de duyalım. ‘Zararı karşılayacağız” de bizde duyalım. Haydi sayın Erdoğan işini yap ve Türk çiftçisine çaresini söyle bizde duyalım” dedi.


AKŞENER, TARIM BAKANINA DA YÜKLENDİ
Açıklamasında Tarım Bakanı’na da gönderme yapan Akşener “Senin o Performans canavarı bakanın bilmez ama tarım ekonomisindeki temel kural; Bir yıl önce fiyatı artan ürünün 1 yıl sonrada arzının yüksek olmasıdır” dedi.


AKŞENER: PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE’Yİ TAŞIYAMIYOR
“Sen çöken partini toplayacaksın diye olan çiftçimize oluyor” diyerek sözlerine devam eden Akşener; “Olan çiftçimize ve üreticimize oluyor.    Görülüyor ki Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’yi taşıyamıyor. İktidar bu sistemi memlekete musallat ettiğinden beri insanımız fakirleşti. Milletimizin içi rahat olsun. Yetkiyi aldığımızda yalan dünyanın işleri değil, milletimizin dertleri ile meşgul olacağız” diye konuştu.


DURUMUN CİDDİYETİ NİĞDE’DEN DE İFADE EDİLMİŞTİ
Bilindiği üzere patates konusunu geçtiğimiz hafta Niğde’de gündeme getirilmiş ve İYİ Parti teşkilat başkanı Koray Aydın, Milletvekilleri, Teşkilat Başka Yardımcısı ve GİK üyesi Mümin İnan, Genel merkez temsilcileri,  İl Başkanı İbrahim Uzun, diğer il başkanları ve temsilcileri Gölcük meydanında dile getirmişti.

 

Editör: TE Bilişim