Aksaray İl Genel Meclis üyeleri ilimizde bir dizi ziyarette bulundular. Aksaray'dan gelen heyet Vali Âlim BARUT ve Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN'ı makamında ziyaret etti,  İl Genel Meclis toplantısına katıldı. Heyet daha sonra Gümüşler Manastırı gezisiyle  ilimizden ayrıldı.

Aksaray İl Genel Meclis üyeleri ilimizde bir dizi ziyarette bulundular. Bu çerçevede ilimize gelen heyet ilk olarak  Vali Âlim BARUT’u ziyaret etti.

Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Özkan DOYĞUN, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali NEBOL, Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz ALTINSOY, Aksaray ve Niğde il genel meclis üyelerini Valilik Toplantı Salonunda konuk eden Vali BARUT heyetlerle burada bir süre sohbet etti.

            Vali BARUT'a Ziyaret

Vali Âlim BARUT konuklarına hitaben ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bu konuşma yaptı. BARUT istişarenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında Niğde ve Aksaray illerinin coğrafi harita üzerinde sınırı olduğunu onun haricinde bu iki arasında hiç bir sınırın olmadığını kaydetti. Vali BARUT yaptığı konuşmasında şu hususlara değindi;

            “Aksaray ve Niğdemiz'in İl Genel Başkanları ve Meclis Üyeleri, Genel Sekreterleri hepiniz hoş geldiniz. Biz Aksaray İl Genel Meclisini Niğde’de misafir etmekten büyük bir onur duyuyoruz.

            Çünkü biliyoruz ki insanlar konuştukça, münasebet kurdukça güzellikler yayılır, birbirleriyle daha iyi anlaşırlar ve bu anlaşmalardan da kesinlikle hayır çıkar, hiçbir zaman şer çıkmaz.

            İstişare Çözümün Anahtarıdır

            Bir araya gelmek, konuşmak, meseleleri tartışmak veya genel durumu özetlemek konusundaki bu yaklaşım önemli. Belki de bu yaklaşım Türkiye’de ilk olabilir. İşte bu sebeple ilk olmanın verdiği bir güzellik var. Bizim arkadaşlarımız sizleri ziyaret ettiler ve çok memnun kaldılar. Bu memnuniyet dolayısıyla da Aksaray Valisine ve İl Genel Meclis Başkanına ve değerli üyelerine tekrar teşekkür ediyorum.

           

           

            İki Şehir Arasındaki Sınır Sadece Haritada Var

            Zaten coğrafya, sosyal şartlar olarak da Aksaray ve Niğde’yi bir araya getirmiştir. Zaten sınırlar haritadan gözüküyor. Onun dışında sınır görünmemektedir. Bizim gönlümüzde de zaten aşılmaz sınırlar yok. Bunun bir ifadesi olarak sizleri burada görmüş olmaktan, konuları istişare etmiş olmaktan son derece mutluyuz. Sizleri yine bekleriz, yine geliriz tekrar hepinize hoş geldiniz der, teşekkür ederim” dedi.

            Günün Anısına Plaket

            Konuşmaların ardından Vali Âlim Barut, Aksaray İl Genel Meclis Başkanına ziyaretin anısına Niğde’yi tanıtan plaket verdi.

            İki Meclis Aynı Salonda Buluştu

            Valilik ziyaretinin ardından heyetler birlikte yemek yediler ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdiler. Yemeğin ardından heyetler İl Genel Meclis Toplantısına katıldılar. Toplantı yoklama ve açılışın ardından önceki güne ilişkin toplantı özetinin okunmasıyla başladı.

            Meclis Gündemi Karara Bağladı

            Daha sonra gündemin üçüncü maddesi; Mülkiyeti İl Özel idaresine ait  İlimiz Merkez Songur Mahallesi  32 pafta  357 ada  19 parselde kayıtlı 667,11 m² yüzölçümlü Bahçeli Kargir Tarihi  Ev ile  32 pafta 357 ada  20 parselde kayıtlı 163,78 m2  yüzölçümlü Bahçeli Kargir Tarihi  Evi Niğde Üniversitesi "Eğitim Öğretim ve Kültür" amaçlı kullanmak  üzere 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 30.maddesi gereğince devir  alma talebinde bulunduğundan, bahse konu taşınmazların Niğde Üniversitesine satışının yapılıp yapılmayacağı konusu ile ilgili Bütçe ve Plan Komisyon Raporunun görüşülerek komisyondan geldiği şekilde aynen oy birliğiyle kabul edildi.

           

            İl Genel Meclis toplantısına katılan Vali Âlim BARUT, Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Özkan DOYĞUN ve Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT birer konuşma yaptılar.

 

Başkan KOÇYİĞİT: Diyalog Performansımızı Artırır

İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT konuşmasında; “Geçtiğimiz ay Aksaray iline misafir olduk ve orada son derece sıcak karşılandık. Yaptığımız bu ziyaret çok güzel yankı buldu. Bugünde bu ziyaret çerçevesinde Aksaray İl Genel Meclisi misafirimiz oldu.

 

Aksaray iliyle bağlarımız var. Gerek KOP gerekse Ahiler Kalkınma Ajansı nezdinde aynı bölgedeyiz. Sürekli Aksaray meclis başkanımızla istişare içindeyiz. Geçtiğimiz günlerde yapılan KOP toplantısında Aksaray ve Niğde illerinin aldığı payların yetersiz olduğunu Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’na ilettik. Bu konuda olumlu gelişmeler bekliyoruz.

Ayrıca Sayın Valimiz Âlim BARUT’a yapacağımız tüm çalışmalarda öncülüğünden dolayı şahsım ve meclisimiz adına şükranlarımı sunuyor, Aksaray heyetine de ilimize teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum”

İGM'ler Toplumun Gizli Kahramanlarıdırlar

Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Özkan DOYĞUN ise yaptığı konuşmada; "İl Genel Meclisleri toplumun gizli kahramanlarıdırlar. Köylerimize yapılan yol, kanalizasyon, gibi işler meclisimizin kararı ile yapılır ancak oralarda Muhtar işi yapan görünür.  Beldelerde spor tesisi yaparız sulama göleti yaparız orada da belediye başkanları kahramanlaşır. İl Genel Meclisleri hep geri planda kalır. Oysa ki neredeyse il belediyesinin 1/5'ine sahip il özel idarelerimiz can siparhane bir çalışma ile belediyelerimiz kadar yol yapmaktadırlar. Bu özverili bir çalışmadır." dedi.

BARUT: 12 Çubuğu Tek Başınıza Kıramazsınız 

Roma İmparatorluğu'nun kurulması ile ilgili bir örnek vererek sözlerine başlayan Vali BARUT, dayanışmanın önemine vurgu yaptı. BARUT birlik olmanın önemine değinerek; "Her bir kişi tek çubuk kırabilir. Ama aynı kişi 12 çubuğu yani bir demeti kendisi kıramaz. İşler paylaşılır ve yapılır. Sorun çözülür. Paylaşmak birlikte bir işi sırtlanmak son derece önemlidir. Bu da birliktelik le olur."

Toplantının bitiminde her iki meclis başkanı karşılıklı birer plaket sundular.

Aksaray Heyeti Nİğde Belediyesi'nde

Meclis toplantısının bitimiyle birlikte Aksaray'dan gelen Belediye Başkanı Faruk AKDOĞAN'ı makamında ziyaret ettiler. Niğde Belediyesi'ndeki görüşmeler esnasında Niğde Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Adnan GÖRÜR de yeraldı. Burada karşılıklı fikir alışverişinin ardından heyetler plaket sundular.

Manastır Gezisi

İlde ziyaretlerini tamamlayan Aksaray İl Genel Meclis üyeleri Niğde İl Genel Meclis üyelerinin nezaretiyle İlimiz Gümüşler Manasıtırını gezdiler ve buradan da Aksaray'a yolcu edildiler.

 

Editör: TE Bilişim