CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “AKP hükümetlerinin Niğde’ye verdiği sözlerin arkasında durmadığını belirterek, ilin sürekli göz ardı edilerek, yatırımlardan mahrum bırakıldığını söyledi. 

 

Bor ilçesinde İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ile vatandaşlarla bir araya geldi. Esnaf ziyareti yapan ve kahvehanelerle vatandaşlarla sohbet eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP’nin her seçim döneminde Niğde iline  sayısız vaatlerde bulunduğunu ancak bunların hiç birinin yerine getirilmediğini anlattı. 

AKP hükümetlerini sözünün arkasında durmamakla eleştiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümet tarafından Niğde için verilen sözlerin artık vatandaşların gözünde önemini yitirdiğini vurguladı. 

Niğde’ye her seçim döneminde verilen havaalanı ve yüksek hızlı tren projelerinin hayata geçirilemediğini, daha önce vaat edilen Enerji İhtisas Bölgesi için tek bir çivi dahi çakılmadığını hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ötekileştirilen ve yatırımlardan mahrum bırakılan Niğde’ye verilen sözlerin yine boş çıktığını kaydetti. Ömer Fethi Gürer, 15 yıldır Akkaya barajıyla ilgili sorunun bile çözüme kavuşturulamadığını ifade etti. 

İl ve bölge ayrımı yapılmadan Türkiye’nin bir bütün olarak kalkınmasından yana olduklarını belirten Ömer Fethi Gürer, “Bizler muhalefet partisi olarak her ilin kalkınmasından yanayız ancak Niğde’nin kalkınması için illaki bu şehirden bir cumhurbaşkanı mı çıkması gerekiyor? Niğde halkının kalkınması, iş olanaklarının artması ve daha sağlıklı şartlarda yaşaması için gerekli çalışmalar neden yapılmıyor? Niğde’nin sorunlarını her zaman olduğu gibi meclis gündemine getirmeye ve sorunlarının çözüme kavuşturulması adına mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim