AKP Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, patates konusunda ve Niğde’nin bazı sorunları konusunda bir açıklama yapmıştı. Sitemizde “ Ak Parti İl Başkanı Özmen’den ilginç çıkış” başlığı ile vermiştik.
(Burada Tıklayın)

 

İl Başkanı Ahmet Özmen’in açıklamasına CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan’dan daha ilginç bir açıklama geldi.

   

CHP Niğde Başkanı Baykan açıklamasında  ; AKP  il başkanının yanlış bilgiler ışığında  çaresizlik içinde gazetelerde muhalefeti suçlayan  korku dolu  mesajına okudum hayretler içinde kaldım. Sandım ki  sayın Başkan Muhalefet İl Başkanı…

 KIBRIS'TAN PATATES İTHAL EDİYORSUNUZ

AKP  il başkanı Niğde tarım verilerini bilmiyor. Doğrusu Niğde’de üretilen patates ürünü 800-850 bin tondur. Sizin dediğiniz gibi 1.500.000 ton değil.  Bilmiyorsanız  gidip  Tarım İl Müdürlüğü'nden öğrenebilirsiniz.

 

Siz bir ekonomist olduğunuzu söylüyorsunuz ama meseleyi göz göre göre çarpıtıyorsunuz. İyi bir ekonomist sağlam verilerle ortaya çıkar vatandaşlarını kandırmaz. Şu anda üreticimizin ambarında 250.000 ton patetes çürümeye terk edilmiştir. ”karanlıkta göz kırpanı kimse görmez”diyerek üreticiyi suçlamayın, üreticiyle alay etmeyin. 

   

Biz halka her zaman gerçekleri anlattık. Bizim milletvekilimiz mecliste elinden geleni yaptı araştırma önergesindeki meclis tutanakları herkes internetten açıp baksın. Milletvekilimizin verdiği önergeyi  Sizin iktidarınız çoğunluğunu kullanarak  red etti çiftçiye sahip çıkmadı, açın tutanakları bakın.  Çünkü AKP  Niğde de hezeyan içinde.

 

Hayvancılık bitmiş 7000 TL ‘ye vatandaşa inek sattınız şimdi 2000 TL etmiyor Türkiye de bir ilki gerçekleştirdiniz Hayalleriniz gerçek oldu samanı bile ithal ettiniz. Şimdide Kıbrıs’dan  patates ithal ediyorsunuz, lahana para etmiyor, buğday para etmiyor, pancar para etmiyor, kayısılar geçen yıl çöpe  döküldü. 

 

Akp’nin  köylere gidecek, esnafın yüzüne bakacak yüzü kalmadı.

 

AKP il başkanı bir ay önce gazetelere  verdiği demeçte Patates ürününe çözüm bulduklarını söylemişti ne oldu o sözlere, sonuç ne  koca bir sıfır.  Medaş yetkililerini överek “üretici borçlarının birkaç taksidini öderse Elektirik verileceğini söyleyerek  üreticiye adeta müjde veriyorsunuz. Sayın Başkan siz üreticiye destek verseniz de  üretici ürününü satabilseydi Borcunu da öderdi Elektiriğini de kestirmezdi. Üreticinin hamasi nutuklara değil Devlet desteğine ihtiyacı var.

 

Niğde merkezde tarım girdileri para etmeyince esnaf çöktü. İşsizlik gün geçtikçe artıyor iş yerleri kapanıyor. İktidar olarak hangi önlemleri aldınız? Biz halka sahip çıktık hem mecliste , hem meydanlarda ,hem yollarda, hem basında. sahip çıkmayan çözüm üretemeyen tıkanan  Hükümet ve AKP Yöneticileridir.

 

AKP’nin muhalefete söyleyeceği hiçbir sözü yoktur.

 

AKP de her kafadan bir ses çıkıyor  Niğde de oylarınızın  %23 lere düştüğünü Başbakan itiraf ettikten sonra panik havasına kapıldınız. Hem iktidar olacaksın , hem beceremeyeceksin, hem de kalkıp halka sahip çıkan CHP’yi suçlayacaksın,  buna gece mezarlıkta korkudan ıslık çalmak denir.

 

Sayın Özmen Basın açıklamasının sonunda doğru bir cümle kullanmış.“kim hizmet ederse Halkımız onu takdir eder” demiş. Merak etme Sayın Başkan onun da zamanı yaklaştı  Bu Halk sizden bu çektiklerinin hesabını sandıkta soracak ve öyle bir ders verecek ki sizde şaşıracaksınız.

 

 

Editör: TE Bilişim