CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Geçtiğimiz gün yapılan AKP Kongresi ve Zamlara ilişkin bir açıklama yaptı.

 

Şafak açıklamasında ; “ AKP’nin kongresinde yaşananlar, Türkiye’nin geleceği açısından çok kaygı verici bir tablodur. Öncelikle kongreye gelen liderlere baktığımızda, hiç birisi de demokratik yollarla ülkesin de iktidarını sürdürmemektedir.

 

 

Örneğin; Mesut Barzani, Amerika’nın petrol çıkarlarının, tepedeki bekçisi ve işbirlikçisidir. Kerkük ve Musul’da Saddam sonrası Türkmen ve Arap kökenli vatandaşların haklarını gasp etmiştir. Tapu kayıtlarını yaktırmıştır. Kerkük ve Musul’da, Türkmen ve Arap nüfusunun demografik yapısını değiştirmek için her türlü insanlık dışı uygulamaları yapmıştır.

 

Türkiye sınırından geçerek gelen terör guruplarının merkezi, askeri ve sivil üssü Barzani’nin bölgesidir.

 

Ortadoğu’da Turgut Özal’ın, büyük hataları veya bilinçli davranışları sonucu batılıların enerji ve petrol güvenliğinin ilk maşası ve piyonudur.

 

Halid Meşal; Demokrasi ile hayatında hiç barışık olmamış, ortaçağ kafalı, şiddet yanlısı gerici bir liderdir. Filistin mücadelesini Yaser Arafat yürütmüştür, sembolü de odur.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi; Serbest seçimle değil, Amerika’nın destekleri ile gelmiştir. Bugün Suriye’ye savaş açılmasını savunarak, Amerikan ve İsrail emperyalizmine, zulmüne çanak tutmuştur. 

 

En çok alkışlanan lider Barzani ve Hizbullah lideri Halid Meşal’dir. “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı, gelinen noktanın ne kadar kaygı verici olduğunu tarihin penceresinden ibretle izledik.

 

Kongrenin hemen bitiminde halka güzel bir zam müjdesi verdiler.

Dün gece yarısı elektriğe yaklaşık yüzde 10, doğalgaza yüzde 9.8 zam geldi. Kongresinde vatandaşa zam hediye eden Türkiye’nin ilk iktidarıdır. Daha önceden Mazotu 4,300’e, benzini 4,700’e çıkarmıştı.

 

Kongresinde Türkiye aleyhine çalışan, Amerika’nın petrol bekçileri yabancı davetliler, her şey ortada bu iktidarla, Türkiye yoksullarının, işsizlerinin, köylülerinin, öğrencilerinin, emeklilerinin, esnaflarının yürüyeceği yol kalmamıştır.

 

2023 savsatasının iç yüzü, karanlık yüzü, daha 2012 bitmeden zam, zulüm, işkence, tutuklu gazeteci, baskı, telefon dinleme, tehdit, adaletsizlik, yandaş kayırma, sınav sorularının çalınması, eğitimde kaos, sanayi üretiminin 0.88 centi ithal mallar, işsizliğin artması, öğrencilerin yurt sorunu, tarım ürünlerinin tarla ve bahçelerde çürümesi gibi büyük hatalar yapan bu iktidarın ülkeye vereceği hiçbir şey kalmamıştır.

 

 

Editör: TE Bilişim