Ömer Fethi Gürer Kemerhisarda konuştu; “AKP Hükümetleri Niğde İlinin hiçbir ciddi sorununa çözüm üretmemiştir” dedi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  AKP Hükümetleri döneminde Niğde İlinin ciddi hiçbir sorununa çözüm üretilmediğini söyledi ve 65. Hükümet programında da Niğde için önemli bir projeden söz edilmediğini ifade etti. Gürer “Niğde-Ankara otoyolu dışında Niğde için yapılacağı söylenen ciddi bir proje yok”dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Havaalanı konusunda sürekli seçim öncesi açıklamalar yapıldığını, 1996’da temeli atılan havaalanı yer konusunun dahi kesinleştirilmediğine dikkat çekerek “14 yıldır AKP Hükümetleri Niğde İlini havaalansız bırakmışlardır. Yeni dönende de kısa vadede bir yatırım olacağı konusunda ışık görülmemektedir. Tıp Fakültesi ile ilgili karar Üniversiteden çıkmış, YÖK kabul etmiş ancak hastane Sağlık Bakanlığınca on aydır devri yapılmadığı için beklemede kalmıştır. Ne olacağı süreç içinde görülecektir. Yüksek hızlı tren Konya Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattına kaydırılarak Niğde yüksek hızlı trenden mahrum edilmiştir. Niğde sulama suyu büyük sorundur. Yeraltından çıkarılan su ile tarım sağlanmakta içme suyu kullanılmaktadır. Ecemiş suyu yine 14 yıldır konuşulmakta ancak bu bağlamda bir yatırım yapılmamıştır. Şeker Pınar suyu ise demeçlerden öte bir duruma halen gelememiştir. Yerel gazetelerimize son 14 yılda verilen vaatler açıklamalar ne yazık ki gerçekleşmemiş hayali yatırımlar ile Niğde ili bölgenin en geri kalan ili durumuna düşürülmüştür. Akkaya Barajında verdikleri demeçler kadar iş yapılmadığını gidip baraja bakan görür. Temizledik dediler akan suyun rengi yeşil, kokusundan yanından geçilmiyor. Gözleri görmüyor mu? Resmen çevre felaketi var. Bakan her geldiğinde yapacağız, edeceğiz diyor. 14 yıldır bu sorunu dahi çözemediler. Üretici patateste elmada mağdur oldu bir entegre tesisi Niğde ilinde 14 yıldır yapmadılar. Hep yapacağız edeceğiz ile AKP Hükümetlerinde Niğde ili susturuldu. Birileri kazandı ama halk kaybetti. Bir fayda görmedi” dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tekstil iş kolunda kapanan fabrikalar, ürünleri değer bulmayan üreticiler, işsizler, her geçen yük sayıları geliri düştüğü için azalan esnaflar ile Niğde’nin sorunları artan bir il durumunda olduğuna vurgu yaparak “İcra daireleri en faal çalışan yerler durumuna geldi. Vatandaş, işçi, köylü, emekli, çiftçi mağdur. CHP olarak seçimden önce çok önemli vaatler açıkladık. Bir dönem bize oy verilmesi ve iktidar olmamız ile yapacaklarımızı ifade ettik. Emekliye bayramlarda ikramiye, çiftçiye ürün değer bulmaz mağdur olursa destek, askere gidene sigorta, okula gidene sıcak yemek, aile sigortası, asgari ücret artırılması, kadınlarımızı istihdama katma, çocuklarımız, gençlerimiz daha iyi olanaklar, bunların hepsini seçim öncesi seçim bildirgemize de koyduk. Ülkenin sorunlarını bilen ve çözecek olan parti biziz, seçmen bize iktidar olma desteği vermedi. Bugün milletvekili olarak sorunları TBMM’de dile getiriyoruz. Yazılı sözlü soru önergeleri veriyoruz. Sorunun doğal çözüm yeri hükümet. Her konuyu dile getiriyoruz. Çözmek zorundalar. Bölgemizin sorunları artıyor. Her alanda sıkıntılar var. Niğde olarak çözümde birleşmeliyiz. Laf değil, icraat Niğde için olmalı ”dedi.



 
Editör: TE Bilişim