AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yoğun çabası ve girişimleriyle Akkaya Barajının makûs talihi değişmeye başladı. Akkaya Barajı Gölü Su Kalitesi İyileştirilmesi Eylem Planı çerçevesinde yürütülen çalışmalar son dönemde hız kazanırken barajın kurtulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği içerisinde çalışıyor.

 

İlk etapta DSİ Bölge Müdürlüğü ekipleri, kirli suyun arındırılması için gerekli olan kanalı inşa etmeye başladı. Akkaya Barajındaki kirliliği temizlemek amacıyla saha çalışmalarını üstlenen Devlet Su İşleri Konya Bölge Müdürlüğü ekiplerinin inşa etmeye başladığı kanal kirli suyu ayırabilmek amacıyla kullanılacak. Ayrıca yürütülen çalışmaların barajı kirli çamurdan arındırmak ve arıtma tesisinin tam kapasite çalışmasıyla kirliliğin önüne geçecek fiziksel çalışmalar şeklinde devam edeceği bildirildi.

 

Akkaya Barajı’nın makûs talihinin değişmeye başlamasında Niğde kamuoyunun ilgisi ve AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yoğun çabasının etkili olduğu biliniyor. Gerek Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu gerek de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı Akkaya Barajının kurtarılması için yakın markaja alan milletvekillerinin çabası olumlu netice vermiş ve ilgili Bakanlıkların koordine içinde çalışarak sorunu çözüme kavuşturmaları konusunda mutabakata varmaları sağlanmıştı.

 

Akkaya yeniden hayat bulacak

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Niğde’nin önemli sulama barajlarından biri olan Akkaya’nın kirliliğinin temizlenmesiyle yeniden hayat bulacağını söyledi. Soruna ilk günden itibaren ilgisiz kalmadıklarını ve gerekli duyarlılığı sergilediklerini belirten Kavaklıoğlu, yürütülen saha çalışmalarının yaklaşık 1 yıl içinde somut netice vereceğini kaydetti.

 

DSİ Konya Bölge Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi de veren Milletvekili Kavaklıoğlu, Atıksu Arıtma Tesisinin revize edilerek kapasitesinin arttırılması, Baraj Gölü suyuna kimyasal ve biyolojik madde ilavesiyle mevcut kirliliğin çöktürülmesi, taban çamurunun çöktürmeyi müteakip sıyrılması, özellikle arıtılmış atıksu girişlerine doğal arıtma sistemleri yapılarak bu suların ilave arıtmaya tabi tutturulması, yayılı kaynaklı kirleticilerin kontrol altına alınması, göl taban çamurunun belirli aralıklarla sıyrılması gibi çalışmaların hiyerarşik biçimde sürdürüleceğini ifade etti. 











Editör: TE Bilişim