Niğde'nin en büyük sorunlarından olan Bor Akkaya Barajı çevre kirliliği konusunda yeni gelişme...

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinin 2017 yılı yatırım programına teklif edildiğini ve İletim hattı yapımı protokülün imzalandığını belirtti. 


Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu yaptığı açıklamada;  Akkaya sorunun çözümü için Orman ve Su Bakanımız Veysel Eroğlu  ile yaptığımız görüşme neticesinde Sayın Bakanımız  ‘Niğde (Merkez) 2. Kademe Atıksu Arıtma Tesisi Yapım İşi’'nin 2017 Yılı Yatırım Programına teklif edildiğini belirtmiştir. Niğde 2. kademe Evsel Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapılması için hazırlanan “Niğde İli Atıksu İletim Hattı ve EAAT Yapımı Protokolü”, Niğde Belediyesince imzalanmıştır" dedi.


Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu açıklamasının devamında;  Atıksu İletim Hattı ve EAAT Yapımı ile ilgili uygulama projelerinin hazırlanması, bu projeler kapsamında gerekli tesislerin inşaat işleri, DSİ tarafından yapılacaktır. Protokol kapsamında, “Niğde 2. Kademe EAAT Proje Yapımı” işi sözleşmesi 02.10.2015 tarihinde imzalanmış, müşavir firma çalışmalarına devam etmektedir. Projede azot ve fosfor giderimini içeren ileri biyolojik EAAT yapılması kararlaştırılmıştır. Söz konusu tesis ile ilgili fizibilite raporu uygun bulunarak onaylanmıştır.Tesise ait fonksiyonel ve mimari projeler tamamlanmıştır. Belirlenen yerle ilgili olarak zemin etüt çalışmaları kapsamında sondajlar tamamlanmıştır. 2017 Yılı Yatırım Programıyla bu tesisin yapımı gerçekleşecektir" dedi. 


 
Editör: TE Bilişim