Akil insanların ziyaretini gün boyu izledik. Cemal Uşşak ve Celalettin Can ayrı bir haber konusu oldu bizler için…

Haber Yorum : Fatma TAN

İlk uyuklama vakasını manevi duyguların çok ağır olarak yaşandığı ve yaşanılan sürecin Şehit ailesine anlatılmaya çalıştığı bir ortamda gerçekleşti. 1996 yılında Muş’un Varto ilçesinde şehit olan Serdar Ulusoy’un ailesine ziyarete giden Akillerler Celalettin Can’ın daha ziyaretin ilk dakikalarında göz kapaklarının ağırlığına dayanamayıp kısa süreli bir uyuma hali objektiflerimize takıldı. Objektiflerin Celalettin Can’a yöneldiğini gören bir diğer Akil Erol Göka Can’ı uyandırarak sohbeti dinlemesini sağladı.

 

Aradan çok zaman geçmedi. Grant Otel'de yapılan basın toplantısının ardından sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yapılan toplantıya geçildi. Toplantının uzamış olmasından dolayı gayet yorgun görünen bu seferde Gazeteci Cemal Uşşak oldu. Objektiflerimize uyuyor halde takılan Uşşak kendi kendine uyandı.



Bu arada akil adamların toplantısını protesto eden onlarca Niğdeli Niğde merkezinde slogan atıyordu..

Onlar uyudu ama Niğdeli uyumadı. Hatta Niğdeli Avukat Erkan Şahin’in Akillerin Grant Otelden ayrıldığı sırada yaşanan sürece karşı yapılanlara tepkisiz kalmayarak göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.



Editör: TE Bilişim