Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve AK Parti İl Yönetimi üyeleri ile bir araya gelerek Niğde Belediyesinin seçim sonrası üç ayını değerlendirdi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti yönetimi ile bir araya gelerek Niğde Belediyesinin son üç aylık hizmet geçmişini değerlendirdi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında gerçekleşen değerlendirme toplantısına AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Belediyesi AK Parti Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Dikici, Rifat Özkan, Mustafa Yiğit, Kadın Kolları Başkanı Reyhan Sayın ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yapılan belediye hizmetlerini anlatarak AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinin düşüncelerini dinledi.

 

Ramazan Ayımız hayırlara vesile olsun

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Ramazan Ayımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemiz, milletimiz, partimiz ve teşkilatımız açısından faydalı bir Ramazan Ayını idrak etmeyi, görmeyi Cenab-ı Hakk hepimize nasip etsin. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayımızın rahmeti hep üzerimizde olsun” dedi.

 

Ramazan Ayının hizmet dolu verimli bir ay olarak geçmesini hedefliyoruz

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan;  “Belediye olarak yeni dönemde üç ay gibi bir süre geçti. Yönetim olarak üç aydır ikinci dönemi geride bıraktık. Geçen üç ayın değerlendirilmesinin yapılması, Ramazan ayında nasıl bir Ramazan geçirmemiz gerekir belediye olarak ve teşkilat olarak bunun da hem belediye meclis üyelerimiz tarafından hem de il yönetimi üyelerimiz tarafından bize önerilmesi ve o şekilde plan ve program çerçevesinde Ramazan ayını da en verimli hale getirmeyi amaçladık” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Salı günü Ankara Ticaret Odasında Genel Merkezimizin bir programı olacak. Yaklaşık 4 bin kişiye yakın davetli katılacak. Patimizin Cumhurbaşkanı aday açıklaması 1 Temmuz’da yapılacak. Ramazan Bayramından yaklaşık 10 gün sonra da bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız Türkiye’de. Niğde’de de hepimize ciddi manada görev ve sorumluluk düştüğünün bilinci içerisindeyiz. Bu işin lokomotifi teşkilatlarımız, il yönetimimizdir” dedi.

 

Seçim Beyannamemizde yer alan projelerimizi 5 yıl içerisinde yapacağız

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; Belediye olarak seçim beyannamemizin içerisinde yer alan 35 tane projemiz var. Bu projelerinin yer tedariklerinin yapılması projelerinin oluşturulması noktasındaki çalışmaları büyük ölçüde bu sene tamamlamak istiyoruz. 2015 yılının Mart ayı ile beraber yapılması gereken projelerin ihalesini yapmış olmak ve bu projeleri 2014-2015-2016 yılları arasında kısmet olursa hayata geçirmek istiyoruz. Seçim beyannamemiz içinde yer alan düşüncelerimiz, taahhütlerimiz 5 yıllık bir taahhüt. Daha fazla düşünce üretmemiz ve sahada daha etkin olmamız gerekir. Her zaman iyinin daha iyisi var” şeklinde konuştu.

 

Yeni parklar yaptık

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Parklarımızı tamamladık. Niğde evleri Özden Market Yanında 750 metrekare bir park düzenlemesi yaptık. Bu hizmetler 3 ay içerisinde başlayıp bitirdiğimiz hizmetler. Niğde evleri anfi tiyatro alanını talepler üzerine tamamen yıktık. Bin metre kare orda da bir park düzenlemesi yaptık orayı da bitirdik. Niğde evleri hakim ve savcı lojmanları yanında 2400 metrekare park düzenlemesini yaparak içerisine çok amaçlı basketbol ve voleybol sahası yaptık. Selçuk Mahallesinde bin iki yüz metre kare park yaptık. Özbelde mevkii PTT binası önünde 850 metre park düzenlemesi yaptık. Ata sanayi de PTT binası önüne 1500 metrekare bir park çalışması yaptık. Bor yolu  yeni yerleşim alanları içerisinde 5 bin metre bir park düzenlemesi yaparak bitirdik. Toplamda 13 bin metrekare park düzenlemesi üç ay içinde yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Şu anda Nar Mahallesi Anadolu Lisesi karşısında 7600 metre bir park çalışmamız var. Bu parkımızı da inşallah Ramazan ayının sonuna kadar yaparak hizmete sunacağız” dedi.

 

Kent Ormanı yeni yüzüyle hizmet verecek

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kent Ormanını Niğde Belediyesi olarak teslim aldık. Yeni yüzüyle kent ormanını hizmete açacağız. Niğde Belediyesinin önünden Kent Ormanına Cumartesi - Pazar günleri ücretsiz servis kalkmasını sağlayacağız. Kent Ormanı içerisinde şu anda gerek ağaç dikimi, çiçek dikimi, gerekse kamelya siparişleri verilerek bayrama kadar montajı yapılarak şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağız. Meclis kararıyla oradaki fırını ve restoranı da Sakatlar Derneği Niğde Şubesine tahsisini gerçekleştirdikten sonra Sakatlar Derneğimizi de orada daha aktif hale getirmiş olacağız. Diğer taraftan Kent Ormanı bölgesinde Hayvanat Bahçesi projemizin yapımını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Altyapıya önem veriyoruz

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “2400 metre içme suyu hattı yapımını geçtiğimiz üç ay içerisinde gerçekleştirdik. 3550 metre de pis su hattı yapımını gerçekleştirdik. 1190 metre de yağmur suyu hattının yapımını gerçekleştirdik” dedi.

 

Asfaltlama ve kilitli taş çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Asfaltlama ve kilitli taş yapım çalışmalarımız şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Son olarak Eski Terminal Civarında, Hal ve Belediye Kantarının olduğu bölgede ciddi bir üst yapı çalışması ve alt yapı çalışması yaptık. Ciddi bir emek verdik. Niğde Devlet Hastanesinin önünün düzenlemesini yaptık. Hastaneler yolunu Niğde’mize yakışır hale getirdik” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim